افراد بالغ، فشار خون خود را حداقل سالی یک بار بررسی کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه افراد دارای فشار خون بالا اغلب از بالا بودن فشار خود بی اطلاع هستند گفت توصیه می شود افراد بالغ فشار خون خود را حداقل سالی یک بار بررسی کنند، تا چنانچه دچار بیماری پرفشاری خون بودند هر چه سریعتر درمان آغاز شود.
دکتر بهرام شهری افزود: بیماریهای قلبی عروقی اولین و شایعترین علت مرگ و میر در تمام دنیا و ایران است و با توجه به همین مورد، درباره راههای پیشگیری و درمان آن بیشتر باید اطلاع رسانی شده، تا عموم مردم نسبت به این بیماری که بیشترین بار ناتوانی و مرگ و میر را به خود اختصاص داده است، آگاهی یابند.
او گفت:بیماریهای قلبی در جنس مرد معمولا به طور میانگین ۱۰ سال زودتر بروز میکند، به همین دلیل در سنین میانسالی در بین مردان بیشتر شاهد بیماری قلبی هستیم، اما در سنین بالاتر و بعد از سنین یائسگی در خانم ها، میزان ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در هر دو جسن مرد و زن یکسان است.
متخصص بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد، عوامل ژنتیکی و محیطی را از علل ابتلا به بیماریهای قلبی بر شمرد و افزود: بیماریهای ایسکمیک قلبی میتواند به دلایل ژنتیکی و محیطی بروز کند و بر همین اساس برخی افراد به صورت ژنتیکی مستعد بیماریهای قلبی عروقی هستند.
وی افزود: لذا اگر در فردی در خانواده درجه یک شامل پدر، مادر، خواهر و برادر، بیماریهای قلبی به خصوص در سنین پایین بروز کرده باشد، احتمال اینکه این فرد مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی شود بیشتر خواهد بود.
وی همچنین گفت: علاوه بر عوامل ژنتیکی، علل محیطی نیز در ابتلا به بیماری قلبی نقش مهمی دارند که از ۴ عامل خطر اصلی، میتوان به بیماریهای دیابت، پرفشاری خون، چربی خون بالا و مصرف دخانیات اشاره کرد. همچنین چاقی، بی تحرکی، رژیم غذایی ناسالم و آلودگی هوا نیز از جمله علل ابتلا به بیماریهای ایسکمیک قلبی هستند.
عضو هیات علمی بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد از راههای پیشگیری ابتلا به بیماری قلبی راسبک زندگی سالم، رژیم غذایی سالم، تحرک کافی و جلوگیری از افزایش وزن دانست.