دبیر انجمن انرژیهای تجدیدپذیر گفت: برای رفع ناترازی ۱۸ هزارمگاواتی که در این تابستان تجربه کردیم، با نادیده گرفتن رشد هرساله مصرف برق، به بیست میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در نشست خبری انجمن انرژیهای تجدیدپذیر، محمدامین زنگنه، دبیر این انجمن با بیان اینکه در تابستان امسال کشور با ناترازی ۱۸ هزارمگاواتی روبهرو شد، درخصوص موانع پیش روی افزایش ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر، گفت: اگر رشد هرساله مصرف را نادیده بگیریم، برای رفع این میزان ناترازی به بیست میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است. زنگنه به مشکلات تامین ارز برای واردات تجهیزات احداث نیروگاه اشاره کرد و گفت:
دبیر انجمن انرژیهای تجدیدپذیر، عملکرد جزیرهای دولت در هماهنگیهای بین سازمانی را دیگر مشکل پیشروی رفع ناترازی برق دانست و گفت: برای مثال، وزارت صمت ثبت سفارش قراردادی که وزارت نیرو برای احداث یک نیروگاه صادر کرده را انجام نمیدهد یا طبق آن قرارداد، امکان دریافت ارز از بانک مرکزی وجود ندارد.
طولانی بودن زمان مجوز زمین برای احداث نیروگاهها و نبود منابع مالی پایدار از دیگر مشکلات صنعت برق طبق گفته دبیر انجمن انرژیهای تجدیدپذیر بود.
مجبوریم به سمت صرفهجویی برویم
آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: با توجه به شرایط کنونی منابع کشور، یکی از فرایندهای موثر در این موقعیت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است. آقای نجفی افزود: مشکلات این صنعت تنها مسائل مالی نیست بلکه نیاز است دولت تسهیلاتی را برای سرمایهگذاری در این حوزه پرداخت کند، برای مثال اکنون سرمایهگذارانی در کشور هستند که در ازای اخذ ضمانتنامه بینالمللی معتبر تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر را فراهم و بعد از پنج سال تسویه میکنند، اما حتی مقررات گمرکی و وزارت صمت نیز در کشور ایراد دارد، ایراداتی که اگر رفع نشود، از کمبود برق همانطور که تا الان آسیب دیدهایم، در آینده نیز آسیب خواهیم دید.