رئیس تعاونی کفاشان دست دوز تهران گفت: لغو ممنوعیت ثبت سفارش کالاهای مصرفی مشابه تولید داخل، اتفاق بدی نیست، زیرا زمانی که کالای خارجی با کیفیت وارد کشور شود، رقابت هم ایجاد خواهد شد، اما دولت باید بر تعرفه گمرکی واردات کالا نظارت جدی داشته باشد.
آقای احمد شیعه رئیس تعاونی کفاشان دست دوز تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما گفت: در چند سال اخیر تعاونیها در بخش صنعت کفش کمک بسیار زیادی به تولیدکنندگان کردند، اما هم اکنون به دلیل دسترسی نداشتن به برخی از مواد اولیه، حضور آنچنانی در صنعت کفش ندارند.
وی افزود: یکی دیگر از دلایل حضور نداشتن تعاونیها در صنعت کفش، واردات اجناس بدون اطلاع تعاونی و فروش در بازار است به خاطر همین تعاونیها در سراسر کشور به صورت نامحسوس در حال تعطیل شدن هستند.
شیعه ادامه داد: در صورت حمایت مسئولان، تولیدکنندگان توانایی تامین نیاز کشور بدون نیاز به واردات از کشورهای خارجی را دارند و حتی توان صادرات را هم دارا هستند؛ یک جفت کفش چرمی را اگر با قیمت جهانی ۳۵ دلار در نظر بگیریم دو جفت کفش معادل با یک بشکه نفت است.
رئیس تعاون کفاشان دست دوز تهران با اشاره به اینکه در حوزه تولید کفشهای دست دوز، تنها در تهران ۵۰۰ هزار نفر مشغول به کار هستند گفت: تولید خوب سه پایه اصلی دارد که شامل ابزارآلات و ماشین آلات به روز، مواد اولیه با کیفیت و نیروی ماهر که آگاهی کامل از فرایند تولید داشته باشد، که با رعایت این موارد، محصولات تولیدی به راحتی به فروش میرسد.
وی افزود: مسئولان با واردات ماشین آلات به روز و مواد اولیه از تولیدکنندگان حمایت کنند البته توانایی تولید مواد اولیه را داریم، اما در برخی از موارد نیاز به واردات وجود دارد.
شیعه ادامه داد: در صنعت کفش ابزار و ماشین آلات زیادی برای تولید استفاده میشود به طور نمونه حداقل ۵ دستگاه چرخ معمولی و کوچک برای یک کارگاه نیاز است که با توجه به نوسانات قیمت دلار، اگر هزینه یک دستگاه چرخ معمولی را معادل ۵۰۰ دلار در نظر بگیریم هزینه زیادی بر تولیدکننده تحمیل شود.
وی افزود: در تولید کفشهای ماشینی، ماشین آلات بزرگی استفاده میشود که قیمت آنها بیش از ۱۰۰ هزار دلار است و اگر برای تامین مالی خرید ماشین آلات، از تولیدکنندگان حمایت نشود هر تولیدکنندهای توان تامین این مقدار سرمایه را ندارد.
رئیس تعاونی کفاشان دست دوز تهران گفت: اگر قیمت مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان به صورت مناسب در اختیار تولید قرار گیرد میتوان با نظارت بر تولید، محصول نهایی را با قیمت مناسب، تحویل مشتری داد.
شیعه ادامه داد: در حال حاضر کارگاهها و کارخانههای تولیدی داخل کشور محصولاتی مشابه با محصولات چینی تولید میکنند البته با کیفیت بهتر و قیمت پایین تر، از این رو دولت باید روی تعرفه گمرکی واردات کالا نظارت جدی داشته باشد، زیرا اگر درصد گمرکی پایین باشد استقبال از محصول خارجی قطعا افزایش خواهد یافت.