قهوه فواید بسیار مناسبی برای سلامت بدن دارد، اما اگر به نحوه صحیح مصرف نشود میتواند اعتیاد آور باشد، بنابراین بهتر است برای بهره بردن از تمام خواص قهوه آن را به روش صحیح مصرف کنید.
۱. قهوه بولت پروف را امتحان کنید:
قهوه بولت پروف یک دستور العمل است که در آن کره بدون روغن و روغن MCT را به فنجان معمولی قهوه سیاه اضافه میکنید و به نظر عجیب و غیرمعمول است، اما بسیاری از مردم به آن قسم میخورند و ادعا میکنند که خامهای و خوشمزه است.
همچنین نوشیدنی سیر کنندهای است که خبری خوب برای کسانی است که دوست ندارند صبحها غذا بخورند، اما هنگام بیدار شدن، از خوردن کافئین نمیتوانند خودداری کنند و اعتقاد بر این است که ضمن کاهش تری گلیسیریدها، کلسترول خوب را افزایش میدهد.
۲. به راحتی قهوه را شیرینش کنید:
در حالت ایده آل همه ما باید قهوهای بنوشیم که هیچ نوع قند و شیرینی دیگری به آن اضافه نشود، اما برای بسیاری از افراد این گونه نیست. شکر یکی از مضرترین مواد غذایی در رژیم غذایی مدرن است، بنابراین شما باید حتماً میزان مصرفش را کم کنید. سعی کنید چیزی طبیعیتر مانند وانیل یا استویا را به فنجان قهوه خود اضافه کنید و اگر هنوز اشتیاق به مصرف شکر دارید، سعی کنید حداقل مقدار معمول خود را نصف کنید.
۳. از مصرف کافئین بعد از ساعت دو بعد از ظهر خودداری کنید:
قهوه یک نوشیدنی محرک است و به همین دلیل یکی از دلایل محبوبیت زیاد آن است. نکته منفی اش این است که قهوه میتواند چرخه خواب شما را مختل کند. میتوانید صبحگاه ۲-۳ فنجان قهوه بنوشید، اما بعد از ساعت دو بعدظهر از نوشیدن قهوه خودداری کنید و سعی کنید یک فنجان چای بنوشید تا بتوانید خواب خوبی در شب داشته باشید.
۴- اضافه کردن دارچین یا کاکائو به قهوه:
افزودن کاکائو به قهوه، نه تنها به عنوان تقویت کننده آنتی اکسیدانها در نوشیدنی شما مفید است بلکه برای کاهش مقدار قندی که به فنجان اضافه کرده اید نیز مفید خواهد بود.
موکا که نوعی ترکیب قهوه با طعم شکلات است، یک انتخاب محبوب در رستورانهای سراسر دنیا است و همین امر در مورد دارچین که یک "غذای عالی" از نظر ترموژنیک و آنتی اکسیدانی است نه تنها برای سلامتی شما بسیار سودمند است، بلکه طعم تند هم به قهوه شما میبخشد و مقدار کمی از آن کافی است، زیرا مصرف بیش از حد آن میتواند علائم ناراحت کنندهای ایجاد کند.
۵- اجازه ندهید که صبحانه شما فقط یک فنجان قهوه باشد:
در مطلب خواص و عوارض نوشیدن قهوه در سلامت نمناک هم اشاره شده که نوشیدن قهوه با معده خالی، ایدهی خوبی نیست و اگر شما چیزی نخورده اید، قهوه (از جمله جوشانده آن) میتواند به معده تان آسیب برساند و عوارضی مانند سوزش سر دل و سوء هاضمه ایجاد کند. همچنین میتواند با تشدید علائم اضطراب بر سیستم عصبی شما تأثیر منفی بگذارد و به هر معنی، اگر نمیخواهید صبحانه کامل بخورید، حداقل قبل از خوردن یک فنجان قهوه، چیزی سرپایی میل کنید.
۶. از مصرف آب تصفیه نشده اجتناب کنید
از آنجا که ما برای تهیه قهوه تمایل به جوشاندن آب داریم، هیچ اهمیتی به این نمیدهیم که آب تصفیه شده باشد یا خیر. نه تنها قهوه با آب تصفیه شده بهتر میشود بلکه آب تصفیه شده حاوی فلزات سنگین ناخواسته از لولههای قدیمی یا فرآوردههای ضدعفونی کلر اضافی نیست که برای ضد عفونی آب استفاده میشود.
۷. شیر بادام (یا جایگزین دیگر لبنیات) را امتحان کنید
اگر شما یک قهوه خور معمولی هستید و تمایل به نوشیدن بیش از ۱ یا ۲ فنجان قهوه در روز دارید، بهتر است میزان مصرف شیر خود را محدود کنید. شیر بیش از حد میتواند باعث علائم ناراحت کننده دستگاه گوارش شود و باعث افزایش وزن نیز میشود و شما میتوانید گزینهای سالم و غیر لبنی مانند شیر بادام را به عنوان جایگزین طبیعی شیر گاو امتحان کنید.
۸- مصرف کافئین را کاهش دهید
قهوه میتواند بسیار اعتیاد آور باشد و بنابراین بهتر است از بیش ازحد نوشیدن آن خودداری کنید تا دچار خستگی و علائم دیگری نشوید و اگر نمیخواهید به طور کلی موادی (که کاملاً عاری از کافئین نیست) را مصرف کنید، میتوانید یک قهوه نیم کافئین یا بدون کافئین را امتحان کنید.
۹. کرمهای خامهای کم چرب و مصنوعی را خریداری نکنید
کرمهای مصنوعی کم چرب و شربتها اغلب به عنوان گزینههای سالم تری برای غنی سازی طعم قهوه تبلیغ میشوند و، اما حقیقت این است که این نوع محصولات به شدت فرآوری میشوند و ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشند و کرمهای طبیعی مانند هر نوع شیر گیاهی یا شیرهای گاو ارگانیک را مصرف کنید.
۱۰- قهوه ارگانیک مصرف کنید
محصولات ارگانیک همیشه بهترین گزینه در دسترس هستند و هیچ تفاوتی با قهوه ندارند. دانههای قهوه معمولی میتواند آثار مضر از سموم دفع آفات و کودهای مصنوعی داشته باشد.