کلات محروم از داشتن خانه کشتی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی،رئیس هیئت کشتی با چوخه شهرستان کلات گفت: گرچه کلات را زادگاه کشتی با چوخه ایران زمین میدانند، اما از داشتن خانه کشتی در شهرستان محروم هستیم.
صفرعلی داوری در خصوص جایگاه کشتی با چوخه در شهرستان کلات افزود: کشتی با چوخه از قرون گذشته در این شهرستان محبوبیت خود را داشته به طوری که در تمامی اعیاد، شادیهاو عروسیها جزو یکی از مهمترین برنامههایی بوده که اجرا میشده است.
وی با بیان اینکه کلات را مهد تولد کشتی با چوخه میدانند، گفت:مردم کوهپایههای هزار مسجد، کلات نادری و از سویی دیگر ابیورد قدیم یا درگز کنونی از ۱۲۰ سال قبل در مراسمشان کشتی با چوخه را به صورت غیر رسمی و پهلوانی برگزار میکردند.
رئیس هیئت کشتی با چوخه شهرستان کلات با اشاره به اینکه بعد از انقلاب اسلامی کشتیها رسمیت به خود گرفت، افزود: امروز کشتی با چوخه به صورت پهلوانی و همچنین رسمی و قانونی برگزار میشود.
وی جایگاه کشتی با چوخه را در شهرستان کلات بسیار بالا دانست و گفت: با توجه به سابقه این ورزش در کلات این شهرستان را زادگاه کشتی با چوخه ایران زمین میدانند.
داوری گفت: گرچه جوانان بسیاری در روستاها و بخشهای مختلف در این رشته ورزشی فعالیت دارند، اما در حال حاضر فقط در شهر کلات، شهر چنار و بخش هزار مسجد به صورت رسمی فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه بخش هزار مسجد پایگاه اصلی کشتی با چوخه کلات است، احداث خانه کشتی را در این شهرستان ضروری دانست و افزود: تقاضاها و درخواستها انجام شده و امیدواریم با پیگیری مسئولان شهرستان هرچه زودتر به نتیجه برسد.
رئیس هیئت کشتی با چوخه شهرستان کلات گفت: اگر خانه کشتی راهاندازی شود نه تنها جوانان بیشتری جذب کشتی با چوخه خواهند شد، بلکه رشتههای ورزشی آلیش و کوراش هم رونق خواهند گرفت. این رشتههای ورزشی برگرفته از کشتی با چوخه هستند.
وی با اعلام اینکه گرچه اکنون در شهر کلات، شهر چنار و قلیچ آباد سالن تمرینی داریم، اما ظرفیت سالنهای بیشتری در شهرستان وجود دارد، افزود: علیرغم اینکه قولهایی برای احداث خانه کشتی داده شده، اما هنوز اقدامی عملی صورت نگرفته و در ابتدای راه هستیم.
داوری گفت: بزرگترین سالن شهرستان کلات با همت یکی از خیرین در روستای چرم کهن با اعتبار ۱۱ میلیارد تومان و مساحت ۱۰۰۰ متر مربع احداث و به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به اینکه این سالن ظرفیت برگزاری مسابقات کشتی با چوخه در استان و کشور را دارد، افزود: کشتی با چوخه برگرفته از زمینهای خاکی است، حتی مسابقات و بزرگترین رویداد ورزشی سال در گود کشتی با چوخه چشمه زینل خان شهرستان اسفراین با حضور حدود ۷۰هزار نفر در زمین خاکی برگزار میشود.