رییس شورای شهر تهران: استفاده از فنون مهندسی در زمان جنگ تحمیلی کمک حال رزمندگان شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس شورای شهر تهران در آیین بزرگداشت جمعی از ایثارگران و پیشکسوتان یگان مهندسی لشکر ۱۴ امام حسین (ع) و یادبود ۲۳۳ شهد مهندس استان در بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس اصفهان گفت: زمانی که در مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مسوولیت داشتم یکی از موزههایی که در خارج از مناطق جنگی پایهگذاری شد، موزه دفاع مقدس اصفهان بود که با کمک استانداری و کارخانههای اصفهان احداث این بنا را آغاز کردیم.
مهدی چمران با یادآوری خاطرات روزهای آغاز جنگ و عملیات شکست حصر آبادان، یاد و نام شهدای آن دوران و آن عملیات را گرامی داشت و افزود: شهید چمران پنجم مهرماه به خدمت حضرت امام خمینی (ره) رفت که برای حضور در جبهه و تسهیل ستاد جنگ اجازه بگیرد، در ذهن او آغاز جنگهای چریکی علیه صدام و صدامیان بود.
وی ادامه داد: شهید چمران ششم مهر از فرودگاه مهرآباد با حدود ۷۰ نیرو و با سلاحهای سبک به سمت جبهه رفت، و از سویی نامهای خطاب به امام نوشت تا ارتش امکاناتی را در اختیار قرار دهد چرا که حتی قطبنما و دوربین را از بازار تهران خریداری میکردیم.
وی افزود:شهید چمران قبل از جنگ از شورای دفاع آن زمان اجازه گرفته بود که یک لشکر ۱۰هزارنفری آماده کند تا برای حوادث کردستان بهویژه هر کجا نیاز میشود، برای مبارزه استفاده کند.
رئیس شورای شهر تهران گفت: بیش از هزار نفر را در پادگان لشکرک تهران آموزش داده بودیم؛ ولی نیرو کم بود و ما از نیروی آب استفاده کردیم و کانالهای آب را روانه دشمن میکردیم و نیروهای عراقی در گل فرومیرفتند؛ دشمن برای مقابله با این امر خاکریز ساخت؛ اما در مقابل ما نیز در دل خاکریز مواد منفجره میگذاشتیم و از بین میرفتند.
وی افزود: در ادامه این مسیر از موشکهای زیر آبی استفاده میکردیم، دشمنروی خاکریزها مسلسل میگذاشت و ما نیز موشکهایی را بر تختههایی نصب و خاکریزها را میشکافتیم.
چمران گفت: ۱۲۰ کیلومتر با ستاد جنگهای نامنظم بدون تانک و توپخانه حفظ شد و این فنون مهندسی بسیار در جنگ به ما کمک میکرد.