عضو تحریریه نشریه گواه گفت: نشریه گواه که انتشار و توزیع آن به تازگی آغاز شده متعلق به مرکز اسناد انقلاب اسلامی است و ضمن معرفی ریشهها و گفتمان انقلاب اسلامی، آن را بسط میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما آقای میثم قهرمان با حضور دربرنامه سلام خبرنگار با بیان این مطلب گفت: ما برای تبیین تاریخ انقلاب اسلامی به قالب و محتوا باید بیشتر توجه کنیم که نشریه گواه این موضوع را به خوبی دنبال و ارائه میکند.
وی افزود: نوآوریهایی که در قالب این نشریه رخ داده است میتواند نسل جوان را به خود جذب کند و همزمان با طیف وسیع تری از مخاطبان ارتباط برقرار کند.
آقای قهرمان گفت:ما پیرامون تبیین تاریخ انقلاب اسلامی، با مسائلی مواجه هستیم که نوظهور هستند و در قالب اسناد مکتوب، سمعی و بصری در جامعه منتشر میشوند و گاهی هم رویکرد سیاسی دارند. بنابر این لازم است که در مراکز پژوهشی انقلاب اسلامی که بیشتر کتاب و مجله چاپ میشود کارهای جدیدی انجام دهیم.
وی افزود: امتیازی که قالب این نشریه دارد این است که فصلنامه است و فصل به فصل منتشر میشود و تقریباً در همان بازه زمانی، به چاپ میرسد.
عضو تحریریه نشریه گواه گفت: این اتفاق کمتر در مراکز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی دنبال شده است و حسن آن این است که مخاطبان این نشریه برخلاف فضای مجازی، جامعه نخبگانی است و نشریه، رویکرد تخصصی دارد.
آقای قهرمان گفت: قالب نشریه این امکان را به ما میدهد تا به موقع بتوانیم اسناد و گفتگوهای منتشر شده یا منتشر نشده را به چاپ برسانیم.
وی افزود: مثالی بزنم، مثلاً چندماه پیش مصاحبههایی در خصوص پرویز ثابتی پخش شد ما توانستیم با استفاده از قالب جدید با سرعت بیشتری واکنش لازم را داشته باشیم و به جای کار پژوهشی، اقدامات خود را در قالب مصاحبه منتشر کنیم.
عضو تحریریه نشریه گواه گفت: این نشریه میتواند از منظر محتوا نیز به جریان سازی در خصوص انقلاب اسلامی بپردازد.
وی افزود: ما در مرکز اسناد انقلاب اسلامی به این نتیجه رسیده ایم که در تبیین تاریخ انقلاب اسلامی باید سراغ رویکردهای متنوع تری برویم که اطراف این مجله اتفاق میافتد.
آقای قهرمان گفت: معمولاً رویکردهای میان رشتهای خیلی کم استفاده میشود ولی، تلاش ما این است که با گواه این اتفاق بیفتد و ما با یک نگاه میان رشتهای، وارد حوزه مطالعات تاریخ اسلامی هم بشویم و بتوانیم این نوآوریها را در محتواهای خود داشته باشیم و از دستاوردهای سایر علوم استفاده کنیم.
مرکز اسناد انقلاب اسلامی با هدف تدوین تاریخ انقلاب اسلامی و جمعآوری اسناد و مدارک مربوط به نهضت امام خمینی و ثبت و ضبط خاطرات فعالان نهضت اسلامی جهت انجام تحقیقات مستند تاریخی، از سال ۱۳۶۰ فعالیت خود را آغاز کرد.
از سال ۱۳۷۴ حجتالاسلاموالمسلمین روحالله حسینیان به عنوان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی منصوب شد و پس از درگذشت ایشان در شهریور ۱۳۹۹، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی عهدهدار این مسئولیت است.