پروژه تار و تاریخ، این بار با آهنگِ «از عشق میخوانند» تابلوموزیکالی را در عمارت چهل ستون ضبط کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تابلو موزیکالِ «از عشق میخوانند» اثری تازه از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرجنژاد با شعری از مولانا است. در این اثر میدیا فرج نژاد تار نواخته، اقبال ناصر آواز خوانده، پوریا فرجنژاد کمانچه نواخته و رامین میرزایی تنبک نواخته است. همچنین در این آهنگ، حمیدرضا نصیری فرد، احسان آدینه، مریم السادات بابایی، آیلار بیاتی و شیوا ملکی گروه دفنوازان را تشکیل میدهند.
میدیا فرجنژاد آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» درباره تابلوموزیکالِ «از عشق میخوانند» گفت: «همکاری با هنرمندان قزوینی برایم بسیار دلچسب بود، آنها به شدت کوشا، مودب و بیاندازه منظم بودند. روحیه همکاری و کم حاشیه بودنشان مثال زدنی است. لازم بود قبل از توضیح در مورد بنا از تک تک هنرمندان قزوینی که در این ویدیو کنارم نشستند تشکر کنم.
وی افزود: پس از تجربههای تلخ حملههای وحشیانه عثمانی به ایران در زمان صفویه، شاه طهماسب تصمیم گرفت پایتخت را به قزوین منتقل کند. به همین جهت لایقترین معمارانِ وقت را به قزوین فرستاد تا باغی به شکل مربع بنا کنند، که دارای تالارها و بناهای عالی و ایوانهای مختلف باشد. متاسفانه در طی سالیان از آن مجموعه بزرگ، بخشِ کوچکی باقی مانده است و احداث خیابانها و اماکن، در اطراف آن باعث شده تا بخش بزرگی از باغ اصلی تخریب شود. عمارت کلاه فرنگی همین عمارتیست که در تصویر مشاهده میکنید بعدها توسط سعدالسلطنه، بازسازی شد و از کلاه فرنگی به عمارت چهل ستون تغییر نام داد.
فرج نژاد اظهار داشت: بسیار خوشحالم از اینکه این عمارت بر جا مانده و مثل دیگر همراهانش در این مجموعه از بین نرفته و امروز شانس این را دارد که مراقبت بشود و ما خوش شانسیم که میتوانیم آن را ببینیم.»
قطعه «از عشق میخوانند» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط تار در استودیو ۵۴ انجام شده است.کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی و گرافیت میلاد فاتحی است. نشر بینالمللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است.
پروژه «تار و تاریخ» حدود سه سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تا کنون حدود سیصد تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشتهاند.
آلبوم «تار و تاریخ ۱» در سال ۲۰۲۳ توانست در مسابقه بین المللی گلوبال موزیک اواردز - سال ۲۰۲۳ و در بخشهای بهترین نوازندگی و بهترین موسیقی فولک معاصر، دو مدال طلا برای کشورمان به ارمغان بیاورد. تا کنون دو آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» به صورت جهانی منتشر شده است.