مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی اعلام کرد: بررسیها برای تأمین انرژی خط آبرسانی زرینه رود به تبریز از طریق نیروگاه خورشیدی در حال اجرا است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، یوسف غفارزاده به نصب نیروگاه خورشیدی ۱۰۸ کیلوواتی در این شرکت اشاره کرد و گفت: ۱۵ درصد از برق مصرفی شرکت از طریق انرژیهای تجدید پذیر تامین خواهد شد.
وی اظهار کرد: با هدف اجرای طرح الزام وزارت نیرو مبنی بر تأمین بخشی از برق مصرفی دستگاههای اجرایی از طریق انرژیهای تجدیدپذیر، این شرکت بهعنوان یکی از دستگاههای پیشتاز، اقدام به خرید و احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۸ کیلوواتی کرده است.
وی با اشاره به اینکه این نیروگاه با استفاده از پنلهای خورشیدی ۵۰۰ واتی مونوکریستال طراحی شده است افزود: با تعیین مشاور و جانمایی مناسب، بهعنوان دومین دستگاه دولتی در استان، مراحل اجرایی این طرح را آغاز کردهایم.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی اظهار کرد: با توجه به نصب کنتورهای مرکزی با ظرفیت ۳۳۰ کیلووات و تجمیع کنتورهای شهرستانی به میزان ۴۱۰ کیلووات، با راه اندازی نیروگاه ۱۰۸ کیلوواتی، در سال اول حدود ۱۵ درصد از برق مصرفی شرکت از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تأمین خواهد شد.
غفارزاده با بیان اینکه این موضوع به عنوان یک اولویت مهم پیش از اعلام وزارت نیرو نیز در دستور کار شرکت است و خریدهای لازم در سال گذشته انجام شده است افزود: در مرحله بعدی، حداقل معادل همین میزان انرژی از طریق پنلهای خورشیدی تأمین خواهد شد.
آب شهرستان تبریز از چهار منبع خط آبرسانی زرینه رود ۵۵ درصد، خط آبرسانی نهند ۱۳ درصد، چاهها (هروی، سعید آباد، قزلجه میدان) ۳۱ درصد و قناتها یک درصد تأمین میشود.
خط ۱۸۰ کیلومتری آبرسانی زرینه رود به تبریز که سال ۱۳۷۸ به بهره بردادی رسید علاوه بر تبریز ۴۰ درصدآب شرب شهرهای مسیرخط ازجمله میاندوآب، بناب، آذرشهر، ایلخچی، گوگان و شبستر را نیز تامین میکند.