مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاتم : بهمنظور افزایش کیفیت و رونق صادرات پسته دوره آموزشی -ترویجی فرآوری صحیح پسته و شیوههای کنترل آفلاتوکسین ویژه صاحبان صنایع تبدیلی ضبط پسته در شهرستان خاتم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز یزد، حیدری گفت: پسته یکی از مهمترین محصولات صادراتی غیرنفتی ایران میباشد و عملیات فرآوری درست آن نقش مهمی در کیفیت این محصول برای صادرات دارد. حیدری با اشاره به آغاز برداشت پسته از سطح ۱۴ هزار هکتار از باغات بارور خاتم به اهمیت فراوری صحیح این محصول، در راستای حفظ کیفیت و افزایش صادرات تاکید کرد و افزود: صادرات پسته گامی موثر در راستای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه کشاورزی پایدار میباشد؛ لذا ضرورت دارد فراوری این محصول به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.
وی با اشاره به ظرفیت و پتاسیل بالای شهرستان خاتم در حوزه کشاورزی، گفت: این شهرستان در بخش باغبانی با تولید ارقام مختلف محصول پسته، رتبه اول تولید استان را به خود اختصاص داده و با تولید بهترین و با کیفیتترین پسته اکبری یکی از مهمترین قطبهای تولید و عرضه این محصول در بازارهای داخلی و خارجی است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاتم، افزود: مهمترین ارقام پسته خاتم، رقمهای احمدآقایی، اکبری، اوحدی وکله قوچی میباشد و هرات با تولید بهترین و با کیفیتترین پسته اکبری یکی از مهمترین قطبهای تولید این محصول است. حیدری، از جمله توصیههای بیان شده جهت کاهش افلاتوکسین در مرحله فرآوری (ضبط پسته) را شامل: افزایش سرعت و دقت عملیات فرآوری، خودداری از انباشتن میوهها (پوست گیری شده یا نشده) در ترمینال، رعایت نکات فنی در شستشو و خشک کردن محصول در ترمینال فرآوری برشمرد.