عضو هیات بورد ژنتیک پزشکی کشور بر ترسیم نقشهی بیماریهای ژنتیکی در کشور، به صورت بومی و منطقهای تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دکتر مجید مجرد با اشاره به روند رو به پیشرفت علم ژنتیک در ایران و تلاش محققان کشورمان در بکارگیری این دانش برای رسیدن به روشهای تشخیصی و درمانی جدید گفت: آمار فراوانی بیماریهای ژنتیکی در ایران، به علت جهشهای اختصاصی قومیتهای مختلف در هر منطقهی جغرافیایی، متفاوت است و بر همین اساس غربالگریها در هر نقطه از کشور باید با توجه به شیوع بیماریهای ژنتیکی انجام شود.
وی افزود: با توجه به جهشهای اختصاصی قومیتهای مختلف در هر منطقه از کشور، بهتر است که ترسیم نقشهی بیماریهای ژنتیکی در کشور، به صورت بومی و منطقهای انجام شود.
عضو هیات علمی و مدیر سابق گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اهمیت و جایگاه رشته ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی اظهار کرد: پزشکانِ حوزهی ژنتیک میتوانند آینده را به بیماران و مراجعان خود هدیه دهند و به آنها کمک کنند تا فرزند سالمی داشته باشند و درگیر بیماری و مشکلات بعدی او نباشند.
دکتر مجرد درباره جایگاه کشورمان در حوزه ژن درمانی گفت: در سطح منطقه جزو بهترینها هستیم اگر چه در مقایسه با کشورهای پیشرفته؛ چه به لحاظ تکنولوژی و چه به لحاظ دانش به لحاظ تحریمها و نبود تجهیزات هنوز فاصله داریم.
وی همچنین درباره ژن درمانی گردشگران سلامت هم افزود: درمان گردشگران سلامت در زمینه ژن درمانی، اکنون جریان ثابت و پایدار در دنیاست و ما نیز باید قویتر از وضع موجود باشیم.