عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران از وضع محله نعمت آباد در منطقه ۱۹ به اعضای شورا گزارش داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در دویست و شصت و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران از وضع محله نعمت آباد در منطقه ۱۹ به اعضای شورا گزارش داد.
ناصر امانی، متصل نشدن به شبکه فاضلاب را از مشکلات ناحیه ۳ منطقه ۱۹ برشمرد و گفت: ۴۳۰ هکتار از این ناحیه وقفی است و در مجموع ۷۰ درصد از بافت ناحیه یا ناپایدار و یا فرسوده است. این عضو شورا بابیان اینکه ۱۰۰ هزار جمعیت شناور در ناحیه سه مستقر هستند، گفت: در داخل بناهای غیراستاندارد و غیرمجاز سکونت و تردد را شاهد هستیم و نصب پنجره و نازک کاری انجام میشود و با ریزش آنها ممکن است فاجعه رخ دهد.
ناصر امانی با بیان اینکه انشعابات غیرقانونی و اتصال شبانه آن یکی از عوامل تداوم این روال غیرقانونی است، افزود: ساختمانهایی که تخریب آن ادامه پیدا نکرد، در حال تکمیل شبانه است و مصالح به صورت شبانه وارد ساختمانها میشود.
عضو شورای شهر تهران تأکید کرد:ساخت و سازهای غیرمجاز و گسترده، جابجایی شهرداران این ناحیه که متوسط زمان فعالیت هر شهردار سه ماه است و وجود ۲۳ کوره آجرپزی با تمام تبعات و آثارش از دیگر مشکلات است.
این عضو شورا با اشاره به وضع نگران کننده و نامناسب نظافت در این ناحیه، گفت: مسئول رفت و روب منطقه ۱۹ با مناطق۱۶، ۱۷ یک شرکت است و این شرکت سه منطقه بزرگ را نظافت میکند که امکانات و نیروی انسانی آن به صورت یک سوم بین مناطق توزیع میشوند؛ در حالی که مناطق ۱۶ و ۱۷ هریک باید پیمانکاران مجزا داشته باشند.
ناصر امانی افزود:طرح جدید نگهداشت عامل این وضع است و شهرداران عوامل و امکانات کافی را ندارند. عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا، نهرهای پاکسازی نشده، حیوانات موذی و بوی تعفن در سطح محله و وضع ناهنجار جویهای آب را از دیگر مشکلات منطقه ۱۹ برشمرد و گفت: البته اقدامات خوبی در جمع آوری زباله گردها انجام و ۲۶۰ چرخ دستی حمل زباله جمع آوری شده است.
ناصر امانی در ادامه با بیان اینکه منطقه ۱۹ یکی از فقیرترین مناطق از لحاظ مراکز درمانی است، گفت: با وجود اهدای زمین از سوی شهرداری تهران، هنوز اقدامی انجام نشده و دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده که ساخت بیمارستان دو هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که چنین رقمی را در اختیار ندارد و باید خیرین وارد عمل شوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به وضع نامناسب بوستان موجود در محله نعمت آباد گفت: زمینی که برای پارکینگ پیش بینی شده بود به فروش رفته است و امروز شاهد برج سازی با مجوز شهرداری هستیم. ناصر امانی افزود:تا سرانهها تأمین نشود و وضع امنیت اجتماعی و ساخت پارکینگ به شکل انبوه تعیین تکلیف نشود، باید از ساخت مسکن جلوگیری شود.
این عضو شورا افزود: ایجاد یک ناحیه جدید برای محله خلازیر و نعمت آباد از درخواستها بوده که ما به شهردار تهران اعلام کردیم و شهردار دستورات لازم را صادر کرد و موضوع به اداره کل نوسازی و تحول اداری رفته، اما هنوز به نتیجه نرسیده است. ناصر امانی با بیان اینکه مدیران میانی و رده پایین شهرداری نباید اذیت شوند، گفت: بنده در گزارش قبلی از وضع رفت و روب انتقاد کردم و یکی از مدیران ناحیه تغییر کرد؛ این نیروها به صورت شبانه روزی فعالیت میکنند و مشکل از آنها نیست بلکه ساختار مشکل دارد.
در واکنش به این گزارش از وضع منطقه ۱۹، در ادامه رئیس کمیته ایمنی شورا با اشاره به تلاش شبانه روزی در منطقه ۱۹ گفت: ساختار سازمانی ناحیه سه باید اصلاح و بودجه لازم اختصاص داده شود.
مهدی بابایی گفت:شورا تذکر داده که در زمان قرائت گزارش مناطق، باید معاون هماهنگی امور مناطق در صحن حضور داشته باشد، اما نمیدانیم چگونه میتوان حضور نداشتن معاون شهردار را توجیه کرد.
وی با تأکید بر اصلاح قراردادهای نگهداشت و رفت و روب گفت: باید قرارداد خدمات شهری و پسماند با هم ادغام شود تا وضع بهتری را شاهد باشیم.
مهدی بابایی افزود: تصفیه خانهای که وظیفه آبفاست شهرداری ساخته و امروز زیاده خواهی این شرکت را شاهد هستیم که میگوید لوله کشی را هم باید شهرداری انجام دهد و هزینه حاصل از تصفیه آب را آبفا دریافت کند، باید اهمالی که از این شرکت شاهد هستیم رسیدگی شود.
رئیس کمیته حقوقی شورا هم با بیان اینکه ما از انتصابات شهرداری به هیچ وجه مطلع نیستیم و از رسانهها میشنویم که جابجایی صورت گرفته است، گفت: این موضوع شنیده شده که قرار است معاون هماهنگی امور مناطق جابجا و در یکی از مناطق به کار گرفته شود و شاید علت حضور نیافتن ایشان در شورا همین باشد.
مهدی اقراریان افزود: ما هر روز صبح با مخازنی روبه رو هستیم که زبالههای آنها روی زمین ریخته است حالا میتوانیم گزارش دهیم که ما عالی و بهترین هستیم، اما مردم قضاوت میکنند.
این عضو شورا گفت:بنده به عنوان یکی از منتقدین آقای زاکانی نمیتوانم در مناطق حضور پیدا کنم، اما پیش از آن هر هفته حداقل یک ملاقات مردمی داشتم، بنده با دادستان و دیگر مسئولان از ناحیه سه بازدید کردم و مردم به ما میگویند که مناطق در تهران با یکدیگر برابر نیستند و به برخی مناطق رسیدگی ویژه میشود.
رئیس کمیته حقوقی شورا با بیان اینکه در مناطقی که وزیر و وکیل و مسئول سکونت دارند، نگهداشت به خوبی صورت میگیرد، افزود: بنده بارها به آقای زاکانی گفته ام که اگر این اتفاقات را نمیبیند، ما این وضع را به ایشان نشان خواهیم داد.
در ادامه سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه ما بارها گفتیم که دخالتی در انتصابات نداریم، گفت: اینکه میگوییم معاونی جابجا میشود یا خیر، نیاز به دقت دارد چراکه بیان برخی موارد به هم ریختگیهایی را در مناطق ایجاد میکند.
علیرضا نادعلی افزود: معاون هماهنگی امور مناطق و معاون خدمات شهری، مواردی را که آقای امانی در صحن شورا مطرح میکند، به صورت جدی مورد توجه قرار دهند و دقت لازم را به آن داشته باشند
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز با تأکید بر اینکه تجمیع یکباره پیمانکاران با مخالفت ما همراه بود، گفت: ما در کمیسیون به موضوع ورود کردیم و نظر این بود که تجمیع پیمانکاران به صورت آزمایشی اجرایی شود، اما طرح به این شکل اجرایی شد.
مهدی پیرهادی افزود: در بوستان ولایت باید ۲۹۰ هکتار فضای سبز وجود داشته باشد و بخش گردشگری نیز باید مورد توجه قرار بگیرد، طراحی فضا در این دوره مدیریت شهری قابل انجام است تا بتوانیم تصمیم کارشناسی برای آن بگیریم.
این عضو شورا گفت:بنده ۱۵ بازدید از منطقه ۱۹ داشتم و موضوع فاضلاب یکی از معضلات این منطقه است و شهرداری باید پیگیری کند که اگر آبفا تصفیه خانه را اجرایی نکرد، به دادستانی اعلام کند. مهدی پیرهادی گفت:وقتی آبفا چاه ۲۵۰ متری حفر میکند و باعث خشک شدن چاههای بوستانها میشود، باید فکری به حال این وضع کند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با بیان اینکه رئیس جمهور اهتمام ویژهای در ارتقاء وضعیت سلامت مردم داشته باشد، افزود: این موضوعات از مواردی است که باید به صورت جدی مورد پیگیری قرار بگیرد.
در ادامه دویست و شصت و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، شهردار منطقه ۱۹ تهران گفت: مقرر شد لولهگذاری تصفیهخانه را شرکت آبفا انجام دهد و شهرداری دستگاه پمپاژ را راه اندازی کند و در نهایت تصفیه خانه اسفندماه به بهره برداری برسد.
حسین اخگرپور با بیان اینکه از ساخت و سازهای غیرمجاز با جدیت و همکاری پرسنل شهرداری منطقه ۱۹ جلوگیری میشود، گفت: ساخت و ساز غیرمجازی که از صفر شکل بگیرد، وجود ندارد، اما برخی از خلأهای قانونی استفاده میکنند و تقاضای ما این است که جرم انگاری ساخت و ساز غیرمجاز در شورا پیگیری شود.
شهردار منطقه ۱۹ افزود: یک سری ساخت و ساز در سنوات گذشته رخ داده و حجم آن امروز افزایش یافته است، ما بررسیهای زیادی را انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که سادهترین و سریعترین راهکار قطع انشعابات است و با همکاری دادستانی دستور قطع انشعابات به شرکتهای خدمات رسان داده شد که به نوعی از رشد فزاینده ساخت و ساز غیرمجاز جلوگیری میکند.
حسین اخگرپور افزود: پهنه جنوب با مشکل سرانه درمانی روبه رو است که قرار بر این شده درمانگاه جدیدی در منطقه ۱۹ دایر شود.
شهردار منطقه ۱۹ با بیان اینکه مجتمع مسکونی ۸۸۰ مجوز سال ۱۳۹۲ را دارد، گفت: سال بعد منطقه ۱۹ یکی از مناطق ویژه در نظافت و فضای سبز خواهد بود و هر سال اعتبارات ویژهای برای مناطق جنوبی شهر اختصاص داده شد و ما در این سه سال شاهد اختصاص این اعتبارات هستیم. وی در پایان تأکید کرد: منطقه ۱۹ یکی از مناطق پیشتاز در ساماندهی کودکان کار، زباله گردان و کتفی کولی هاست.