کاهش فعالیت بدنی، ریسک ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،عضو هیأت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آلزایمر بیماری شناختی است که با کاهش حافظه همراه بوده و افرادی که فعالیت بدنی کمتری دارند، ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر در آنها بیشتر خواهد بود.
دکتر علی شعیبی افزود: زوال عقل زمانی به کار میرود که بیمار، در یک یا چند حیطه از فعالیتها و قوای شناختی، از قبیل حافظه، توجه، تمرکز، قدرت دیداری- فضایی و مواردی از این قبیل دچار اختلال عملکرد میگردد و شایعترین علت زوال عقل یا دمانس همان چیزی است، که بیماری آلزایمر نامیده میشود.
وی در ادامه به علائم رفتاری این بیماری اشاره کرد و افزود: معمولا در مراحل اولیه، خفیف و میانی بیماری آلزایمر از نظر رفتاری، بیمار خیلی مشکل خاصی نخواهد داشت، بنابراین ممکن است سایر افرادی که خیلی در تماس نزدیک با بیمار نیستند، متوجه بیماری فرد نشوند، اما هنگامی که بیماری وارد مراحل پیشرفته شود به تدریج اختلالات رفتاری شروع میشود و با پیشرفت بیماری، علائم حرکتی مثل مشکل در راه رفتن، بی اختیاری ادراری و بی اختیاری مدفوع برای بیمار به وجود میآیند.
او همچنین با اشاره به اینکه، ریسک فاکتورهای ابتلا به بیماری آلزایمر به دو دسته ریسک فاکتورهای غیرقابل تغییر و قابل تغییر تقسیم میشوند هم گفت: ریسک فاکتورهای غیر قابل تغییر سن بالا، وجود برخی ژن ها، و جنسیت هستند. این بیماری در خانمها شایعتر از آقایان است. اهمیت ریسک فاکتورهای قابل تغییر آنست که میتوان با دستکاری آنها، شانس ابتلا به بیماری آلزایمر را در افراد کمتر کرد.
اوگفت: فشار خون بالا از دیگر عوامل خطر است باید دقت کرد که فشار خون بالا و دیابت نه تنها میتوانند با آسیب عروق مغز و ایجاد سکتههای ریز یا بزرگ در مغز باعث ایجاد دمانس عروقی شوند.
عضو هیأت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همچنین به بیمارانی که شنوایی کمتری دارند، توصیه شده است که برای درمان کاهش شنوایی خود اقدام کنند چرا که، در دراز مدت افرادی که شنوایی پایینی دارند ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر در آنها افزایش مییابد.
دکتر شعیبی از ریسک فاکتورهای مهم دیگر ابتلا به بیماری آلزایمر را که زیاد به آن تأکید میشود، فعالیت فیزیکی کم یا سبک زندگی نشسته ذکر کرد.
دکترشعیبی یکی دیگراز ریسک فاکتورهای جدیدا مشخص شده ابتلا به بیماری آلزایمر را آلودگی هوا بر شمرد افزود: نشان داده شده است که آلودگی هوا یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری آلزایمر محسوب میشود که از معایب زندگی شهرنشینی در شهرهای دچار آلودگی هوا به شمار میآید.