شورای امنیت ملی اوکراین اعلام کرد: تلگرام به طور فعال برای حملات سایبری، توزیع فیشینگ و نرم افزارهای مخرب، مکان یابی کاربر و اصلاح حملات موشکی استفاده میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، رسانههای انگلیسی اعلام کردند: اوکراین استفاده از پیام رسان تلگرام را در دستگاههای دولتی و کارمندان این دستگاهها ممنوع کرده است.
شورای امنیت ملی اوکراین گفت: پس از نشستی با مقامات ارشد امنیتی، ارتش و همچنین قانونگذاران اوکراین و برای به حداقل رساندن تهدیدات ناشی از روسیه چنین تصمیمی گرفته است.
شورای امنیت ملی اوکراین میگوید: تلگرام به طور فعال توسط دشمن برای حملات سایبری، توزیع فیشینگ و نرم افزارهای مخرب، مکان یابی کاربر و اصلاح حملات موشکی استفاده میشود.
دولت اوکراین مدعی شد که رئیس اطلاعات نظامی، کایریلو بودانوف، شواهد معتبری از توانایی سرویسهای ویژه روسیه برای دسترسی به مکاتبات شخصی کاربران تلگرام، حتی پیامهای حذف شده آنها ارائه کرده است.
بودانوف گفت: من همیشه از آزادی بیان حمایت کرده و میکنم، اما موضوع تلگرام موضوع آزادی بیان نیست، مسئله امنیت ملی است.
وی در عین حال افزود: مقامات دولتی و کارکنان بخشهای نظامی میتوانند در تلفنهای شخصی خود به حفظ و به روز رسانی صفحات رسمی تلگرام خود ادامه دهند.
پارسال تلگرام برترین پلتفرم اجتماعی در اوکراین برای مصرف اخبار بود و برآورد میشود ۷۲ درصد اوکراینیها از آن استفاده میکنند.
شبکه تلگرام را پاول دوروف روس تبار و برادرش در سال ۲۰۱۳ تأسیس کردند.
به نوشته رسانههای انگلیسی یک سال بعد، دوروف روسیه را پس از خودداری از پیروی از خواستههای دولت مبنی بر تعطیلی جوامع مخالف در این پلتفرم ترک کرد.
ماه گذشته، دوروف، که او نیز تابعیت فرانسوی دارد، به عنوان بخشی از تحقیقات در مورد جنایات سازمان یافته در فرانسه تحت بازجویی رسمی قرار گرفت.
پرونده او به بحثی در مورد آزادی بیان، پاسخگویی و نحوه تعدیل محتوا توسط پلتفرمها دامن زده است.
در ماه جولای، دوروف ادعا کرد که تلگرام به ۹۵۰ میلیون کاربر فعال ماهانه رسیده است.