مادرانی که در دوران شیردهی هستند زودتر به وزن اولیه خود بازگشته و توان برقراری ارتباط عاطفی بسیار قوی با کودک خود دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه سلامت کودکان و نوزادان معاونت بهداشت اراک گفت: مادرانی که در دوران شیردهی قرار دارند زودتر به وزن اولیه خود برمی گردند و ارتباط عاطفی بسیار قوی تری میتوانند، با کودکان خود برقرار کنند.
مریم پناهی با بیان اینکه شیردهی مادران مانع از کودک آزاری میشود، افزود: این دوران مستحکم کننده ارتباط عاطفی مادر و فرزندان است و از طرفی باعث کاهش ابتلای مادران به سرطان سینه و تخمدان میشود.
او با اشاره به فواید شیردهی مادران به نوزادان اظهار کرد: براین اساس با ارائه آموزشهای لازم به مادران در ساعات اولیه زایمان سعی میشود که شیردهی در همان ساعات نخست آغاز شود. چند اقدام ساده ولی مهم انجام میشود تا مادران شیردهی موفقی داشته باشند، مانند تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله بعد از زایمان و شروع شیردهی ظرف یک ساعت اول تولد، کمک عملی به مادران در اولین شیردهی، حفظ وتداوم شیردهی با اجرای برنامه هم اتاقی مادر ونوزاد و عدم استفاده از شیشه وپستانک برای نوزاد.
پناهی با تاکید بر لزوم حمایت مادران جهت شیردهی نوزادان افزود: شروع زودهنگام شیردهی در یک ساعت اول پس از تولد و سپس تغذیه انحصاری با شیر مادر تا ۶ ماهگی و ادامه شیردهی تا ۲ سالگی توصیه میشود.
او با اشاره به شعار حمایت همه جانبه از تغذیه با شیر مادر ابراز داشت: حمایت همسر و سپس خانواده از مادر برای تغذیه مناسب نوزاد به ویژه در ماههای نخست بسیار مهم و تاثیرگذار است.
رئیس گروه سلامت کودکان و نوزادان معاونت بهداشت اراک با بیان اینکه لزوم حمایت مادران شاغل در سطح جامعه و محیط کار بسیار مهم است و سیاستمداران و دولتمردان باید در این زمنیه زیرساختهای لازم را مورد توجه قرار دهند، گفت: تأمین فضای مناسب جهت رفع نیازهای نوزادان، کودکان و مادران باردار جهت استراحت، شیردهی و نگهداری کودکان با تعبیه اتاق یا محیطی ویژه مادران شیرده در محیط کاری، کاهش استرسهای محیط کار برای این مادران، رعایت ساعت مرخصی در ساعتهای میانی کار که تامین آن از کارفرماهای دولتی و خصوصی برای اجرای قانون حمایت از تغذیه با شیرمادر انتظار میرود.
پناهی با تاکید بر اینکه مادران از تغذیه نوزادان با شیرخشک پرهیز کنند، افزود: مشاوران شیر مادر در سطح مراکز و خانههای بهداشت استان مستقر شده تا همراهی و مشاورههای لازم به مادران شیرده ارائه شود.
به گفته پناهی شیر مادر در محیط اتاق تا چهار ساعت، در یخچال تا ۴۸ ساعت و در فریزر تا ۲ هفته قدرت ماندگاری دارد و این شرایط امکان تغذیه نوزادان مادران شاغل را نیز از شیر مادر تا حدودی تسهیل میکند.