رئیس ستاد احیا و پایدارسازی دشت قزوین گفت: اولین گام برای احیای دشت قزوین، تهیه سند مدیریت جامع حوزه آبخیز برای استان است. .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، امان پور در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: مقام معظم رهبری از سال ۸۲ تاکید ویژهای بر روی دشت قزوین دارند. در اجرای رهنمودهای ایشان باید ساختارسازی صورت گیرد و حرکتهای جهادی انجام شود.
وی افزود: تهیه سند مدیریت جامع حوزه آبخیز یک کار بزرگ است که در کشور در حال انجام است و امیدواریم استان قزوین در تهیه این سند برای عرصه ی یک میلیون و 650 هزار هکتاری استان پیشتاز باشد .
رئیس ستاد احیا و پایدارسازی دشت قزوین بیان کرد: این سند 5 خروجی دارد ، که اولین خروجی آن، انجام مطالعات پایه و تهیه آمایش سرزمینی است، البته این سند آمایش ده سال پیش تهیه شده و اطلاعات ارزشمندی دارد و اگر نیاز باشد روزآمد می شود.
به گفته امان پور؛ اصلی ترین اطلاعات این سند ، اطلاعات منابع آب ، خاک ، گیاهی ، جانوری واکوسیستم است .
وی ادامه داد: گام های بعدی ، تعیین کاربری همه ی منابع، تهیه دستورالعمل بهرهبرداری از منابع، تعیین تکلیف بهره برداران بر اساس دستورالعملهای استاندارد و پایش و نظارت، از مفاد مدیریت جامع حوزه آبخیز است.
رئیس ستاد احیا و پایدارسازی دشت قزوین گفت: در استان، ۵ و ۷ دهم میلیارد متر مکعب نزولات آسمانی داریم که باید بتوانیم از آن استفاده کنیم.
امان پور افزود: برای انجام صحیح کارها به قانون و قانونمداری نیازمندیم و تلاش کردیم مدیریت جامع در سازمان برنامه و بودجه تصویب شود وردیفی برای آن در نظرگرفته شده و پیگیریم تامین اعتباری برای مطالعات این سند صورت بگیرد.
وی گفت: این کار بلند مدت است، اما ما پایلوت سازی این کار را تسریع کرده ایم و سه عرصه در آبیک را در نظر گرفته ایم، یک مدل هم طراحی کرده ایم که به موازات تهیه سند با مشارکت مردم این کار آبخیزداری را در استان انجام دهیم.
به گفته رئیس ستاد احیا و پایدارسازی دشت قزوین؛ این مدل مزیت آفرین برای حضور تمام کارآفرینان و صاحبان صنعت است و براساس آن اگر صاحب صنعتی در امر آبخیز داری مشارکت کند، همه سرمایه گذاریش در این عرصه تهاتر با بدهی مالیاتیش میشود.
امانپور تاکید کرد: ما به دنبال مشارکت مردم هستیم، نقش مردم در آبخیزداری بسیار حائز اهمیت است و مشارکت مردم در این باره حرف اول میزند.
وی از کارآفرینان و سرمایه گذاران دعوت کرد که در پروژههای آبخیزداری مشارکت کنند و ما عرصههایی را در اختیار آنها قرار خواهیم داد تا طبق مدل و تحت امر منابع طبیعی و با نظارت پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کاری را که منجر به استفاده از منابع آبی که تبخیر میشود شروع کنند.
رئیس ستاد احیا و پایدارسازی دشت قزوین اعلام کرد: افق به ثمر نشستن این سرمایه گذاریها گاها یکساله است.