رئیس سازمان غذا و دارو کشور گفت:کارشناسان سازمان غذا و دارو برای بررسی کیفیت برنج های تولیدی در کشور هند عازم این کشور می شوند.
به گزارش واحد مرکزی خبر،دکتر رسول دیناروند گفت :گروه 10 نفره کارشناسان سازمان غذا و دارو 2 روز آینده به هند اعزام می شوند و وضعیت کشت و تولید این محصول را ارزیابی و گواهینامه کنترل کیفی صادر می کنند.
دکتررسول دیناروند با اشاره به طرح موضوع برنجهای آلوده گفت : وظیفه "وزارت بهداشت" این است که برنجی که از مبادی رسمی وارد کشور میشود را از نظر آلودگی مورد آزمایش قرار دهد و درصورت نبود مشکل اجازه ترخیص آن را بدهد.
وی با بیان اینکه در3 ماه اخیر و با تشدید نظارتها 5 درصد برنجهای وارداتی به دلیل آلودگی مرجوع شدند افزود: از ورود این برنجها به کشور جلوگیری می شود.
رییس سازمان غذا و داروی کشور در ادامه از لغو تدریجی تحریم های دارویی کشور از ابتدای بهمن خبر داد و افزود : به صورت مستقیم در زمینه دارو تحریم نیستیم بلکه مشکل تحریم بانکی است که با ایجاد شرایط جدید و لغو تحریم های بانکی ، وضعیت تأمین و تدارک خرید دارو و ملزومات پزشکی بهتر خواهد شد.
وی گفت : در مذاکرات ژنو یکی از بندهایی که پیش بینی شده است ایجاد کانال مستقیم انتقال وجه بین ایران و کشورهای اروپایی و غربی است و همین بند موجب می شود که بتوانیم در زمینه تامین و تدارک دارویی گشایش هایی داشته باشیم.
معاون وزیر بهداشت افزود : پیش از این شرکت های وارد کننده دارویی برای انتقال ارز و منابع ارزی خرید داروهای مورد نیاز کشور، با مشکل مواجه بودند .
وی گفت :با آغاز فعالیت وزارت بهداشت در دولت جدید ، 2 هدف کوتاه مدت برای سال 92 تعیین کردیم که یکی از آنها رساندن وضعیت تأمین و تدارک دارو به شرایط عادی و دیگری جبران هزینه دارویی بیماران بود که تا حدود زیادی به این اهداف رسیدیم .
آقای دیناروند افزود : امسال دولت به جز اعتبارات بیمه ای، در حوزه داروهای یارانه ای و هم بیماران خاص و سخت درمان،حدود 2 هزار میلیارد تومان کمک کرده که بخشی از آن ازطریق بیمه ها و بخشی ازطریق وزارت بهداشت به صورت یارانه ای بوده است .
رییس سازمان غذا و داروی کشور گفت : برای سال آینده نیز برای کمک به هزینه دارویی بیماران خاص و سخت درمان 2هزار و400 میلیارد تومان اختصاص داده شده است .
معاون وزیر بهداشت افزود:در سال 93 در بودجه 10درصد افزایش خواهیم داشت و درگام دوم هدفمندسازی یارانه ها هم هزار و 200 میلیارد تومان افزایش درحوزه سلامت پیش بینی شده که اگر این اتفاقات برای سال آینده بیفتد ، سعی داریم شرایطی را فراهم کنیم که هیج بیماری دچار هزینه های تحمل ناپذیر دارو نشود.