ورود شرکتهای دانش بنیان به بخش کشاورزی موجب افزایش بهره وری و تغییر الگوی کشت میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی در نشست علمی معرفی تکنولوژیهای روز دنیا در حوزه کشاورزی در شهرستان ارومیه گفت:در صورت ورود شرکتهای دانش بنیان به بخش کشاورزی شاهد تغییر الگوی کشت و افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی خواهیم بود.
کرمی با اشاره به برنامه ریزی در سال ۱۴۰۳ برای افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان به تعداد ۱۲۰ شرکت، گفت: انجام نیاز سنجی از متقاضیان واقعی برای استفاده از فناوریهای نوین ضروری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در این نشست علمی گفت: با توجه به تغییر شرایط اقلیمی و رشد جمعیت استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا و هوش مصنوعی در توسعه کشاورزی پایدار و افزایش بهره وری این صنعت نقش بسزایی دارد.
شهبازی افزود: کاهش ضایعات محصولات کشاورزی مخصوصا در علوفه دامی، مبارزه با آفات و بیماریها، تعیین نیاز بذری مناسب با محیط کشت، کاهش قیمتها و افزایش صادرات محصولات کشاورزی، حفظ منابع زیست محیطی، کاهش بهره برداری از سفرههای زیر زمینی و کاهش مهاجرت به شهرها از جمله موضوعاتی است که با استفاده از فناوریهای نوین در بخش کشاورزی مسیر میشود.
وی افزود: کشاورزان پیشرو، کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و محققان از علم و دانش شرکتهای فناور برای پیشبرد و توسعه کشاورزی دراستان استفاده کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه فناوریهای سیستم مدیریت آب متمرکز در شمال استان در حال اجرا است که باید توسعه یابد، افزود: اینترنتهای هوشمند و استفاده از رباطها هم میتواند در کشاورزی پایدار نقش بسزایی داشته باشد.