مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران گفت: بیش از ۱۷۰ هزار مازندرانی در دوران دفاع مقدس حضور فعال داشته و خطشکن بودند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سرهنگ سلامی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه استانی با اشاره به نقش ارزنده و پررنگ مردم دیار علویان در دوران دفاع مقدس گفت: بیش از ۱۷۰ هزار نفر از استان در دوران دفاع مقدس حضور فعال داشته و غالبا خطشکن بودند.
او افزود: نقش مازندران در این دوران غیرقابل انکار بوده و هر جایی که رزمندگان خط شکن این استان در منطقه عملیاتی حضور داشتند مایه دلگرمی همرزمانشان بودهاند.
سرهنگ سلامی با اشاره به اینکه دوران دفاع مقدس از ارزشهای جمهوری اسلامی است، افزود: نخستین روزهای شکل گیری سپاه و بسیج، با وجود دسیسههای متعدد دشمن برای تفرقه بین ارتش و سپاه، اما وحدتی که بین نیروهای مسلح وجود داشت سبب پیروزیهای چشمگیر و برهم زدن نقشههای دشمنان شد که نباید از یادها فراموش شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با اشاره به اینکه گاهی یک پیام و اشاره امام (ره) پیروزیهای بزرگی را رقم میزد، گفت: حضور مردم در صحنه، از دیگر عوامل پیروزی در جنگ بود که در سنگرهای مختلفی، چون اقتصاد، فرهنگ و رسانه در پشت جبهه فعالیت داشتند.
سرهنگ سلامی با بیان اینکه وحدت نیروهای مسلح، روحیه انقلابی، ایثار و شهادت ما را در دفاع ۸ ساله پیروز کرد، افزود: حضور بیش از ۳۰ گردان مهندسی دفاع مقدس با حضور جوانان مایه پیروزیهای رزمندگان بود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران گفت: مردم دیار علویان در دوران دفاع مقدس کارنامه درخشانی دارند، جوانان شهید این استان کارنامه درخشانی در ایثار در فداکاری داشته و همت والای مردم این خطه فقط به دوران دفاع مقدس خلاصه نمیشود.
سرهنگ سلامی افزود: غائله کردستان، حماسه سوسنگرد، دفاع از حرم اهل بیت، حماسه خان طومان که به نام مازندران ثبت شد، گوشهای از حماسه مردمی است که همت بزرگی انجام دادند و امسال در چهل و چهارمین سالگرد دفاع مقدس این حماسهها قدردانی میشوند.
او درباره برنامههای این هفته گفت: بیش از ۲۰ هزار برنامه در هفته دفاع مقدس برگزار میشود که برنامه فرهنگی در صداوسیما و رسانهها از جمله آن است و تلاش میکنیم سیره شهیدان زنده بماند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه شورای برنامهریزی دومین اجلاسیه ۱۴ هزار و ۵۰۰ شهید، با ۲۲ کارگروه فعالیت کرده و ۱۲ مهر مراسم اصلی اجلاسیه است، افزود: نمایشگاه ارکان و موزه دفاع مقدس در استان از دیگر برنامههای این مراسم خواهد بود.
سرهنگ سلامی افزود: مصادف با آغاز سال تحصیلی امسال درس معارف دفاع مقدس که تاکنون در برخی دانشگاهها به صورت داوطلبانه ارائه شده، در کل دانشگاههای استان برای دانشجویان ارائه میشود.
او در ادامه در خصوص پارک موزه دفاع مقدس استان گفت: مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران باعث افتخار مردم و شهدای استان و همچنین نماد ایثارگران دیار علویان است و در تلاش هستیم این موزه دفاع مقدس را در برنامه سه ساله به ثمر و بهرهبرداری برسانیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران گفت: بنا داریم به جز اعتبارات دولتی از ظرفیتهای مختلف استان در این زمینه که به عنوان یک خیر مطلق است، استفاده کنیم که خیرین، وقف و نذر از آن جمله هستند.
در ادامه کهنسال مدیرکل بنیاد شهید وامور ایثارگران نیز در خصوص اینکه اینکه چرا آمار شهدای دفاع مقدس در استان از ۱۰ هزار و ۴۰۰ به ۱۴ هزار و ۵۰۰ رسید، توضیحاتی داد.