سردشت با تولید سالانه بیش از ۲هزار تُن سماق رتبه نخست آذربایجان غربی و همچنین منطقه را در اختیار دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سردشت گفت: این شهرستان با تولید سالانه بیش از ۲هزار تُن سماق رتبه نخست آذربایجانغربی و همچنین منطقه را در اختیار دارد و بیش از ۹۰ درصد محصول سماق تولید شده سردشت، در بازار سایر استانهای کشور عرضه میشود.
علیپور با اشاره به اینکه میانگین برداشت این محصول بیش از یک تُن در هر هکتار است، افزود: سردشت با توجه به شرایط خاص توپوگرافی و اقلیم آب و هوایی یکی از مناطق مستعد کشور برای کشت و توسعه مزارع سماق به شمار میرود.
مدیر جهاد کشاورزی سردشت با بیان اینکه سماق این شهرستان به صورت کاملا طبیعی و بدون سموم و کود کشاورزی تولید میشود، اضافه کرد: سماق سردشت دارای طعم و بوی مطبوع و رنگ زیبایی است به همین خاطر طرفداران زیادی در سطح کشور دارد.
وی ادامه داد: بارش سالانه مناسب، مقاومت نسبت به خشکسالی، نبود آفتی خاص برای سماق باعث شده که این محصول به صورت دیم تولید شود و علاوه بر آن بخشی از باغات سماق این منطقه خودرو هستند.
سماق در شهرستان مرزی سردشت در مزارع شیبدار و دیمی و به صورت نهال و پاجوش کشت میشود که به دلیل رنگ و طعم مطبوع آن از سماقهای بسیار مرغوب در کشور است.