فقط حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار تن پنبه مورد نیاز، در کشور تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضویمعاون مجری طرح محوری پنبه کشور در جلسه هماهنگی بذر ارقام پنبه در شهرستان نیشابور، گفت: گرچه بر اساس الگوی کشت ابلاغی از سازمان تحقیقات کشور سطح زیر کشت ابلاغی در سال ۱۴۰۳ حدود۱۱۵ هزار هکتار اعلام شده، اما اکنون در سالی هستیم که سطح زیر کشت کشور ۹۴ هزار هکتار است.
مرتضی عرب سلمانی رقم و بذر را دو عامل مهم در تولید پنبه دانست و افزود: برای کشت محصول پنبه سه عامل افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش هزینههای تولید و روایی بازار قبل و بعد از تولید را باید مد نظر داشت.
عرب سلمانی گفت: قیمت پایه برای بذور اصلاح شده با قوه نامیه حداقل ۸۰ درصد به بالا یکسان است و در آیندهای نزدیک باید به سمتی برویم که قیمتگذاری بذور پنبه بر اساس میزان قوه نامیه و سایر عوامل دیگر مانند بنیه بذر و سرعت جوانهزنی تعیین شود.
سعید خوش قامت سرپرست مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم گفت: در سال زراعی جاری برای هر کیلو بذر دلینته (بدون کرک) مبلغ ۲۰۰ هزار ریال یارانه به کشاورزان پنبه کار تعلق گرفته است.
وی افزود امسال ۶ سایت الگویی در ۶ شهرستان نیشابور، سبزوار، تایباد، بردسکن، رشتخوار و سرخس با هماهنگی مدیریت ترویج با هدف آموزش عملی و افزایش عملکرد در واحد سطح برای کشاورزان ایجاد کردهایم.