ماهواره چمران یک امروز با ماهواره بر قائم صد ساخت هوافضای سپاه در مدار ۵۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت.
رئیس سازمان فضایی ایران با حضور در اخبار نیمروزی خبرگزاری صدا و سیما ضمن خداقوت به دانشمندان صنعت فضایی درباره ماموریتهای اولیه و ثانویه ماهواره تحقیقاتی چمران یک گفت: این ماهواره که به همت مجموعه صاایران وزارت دفاع به همراه مجموعهای از شرکتهای دانش بنیان و پژوهشگاه هوافضا ساخته شده است برای آزمایش مرکز زیرسامانههای ماهواره، کنترل ماهواره در زمینه اصلاح مداری و تغییر مدار برای منظومه سازی و رسیدن به منظومههای ماهوارهای کشور پرتاب شد و این یکی از اولین آزمایشهایی است که در این زمینه انجام میشود. براساس آخرین اطلاعاتی که داریم الان زیرسامانه مختلف ماهواره مربوط به حوزه قدرت و انتقال داده آزمایش اولیه انجام شده و خوب کار کرده است. در روزهای آینده به سمت کنترل ماهواره نشانه روی ماهواره به سمت زمین میرویم و آگر شرایط ماهواره مناسب باشد برای مانور مداری پیش میرویم. این مانور مداری برای کشور علاوه بر منظومه سازی بحث ساختن پیکرهها و سازههای بزرگ در فضا را پیگیری میکند. سازههای بزرگ در فضا هیچ وقت همانند سایت یکپارچه پرتاب نمیشود و معمولا این پیکرههای بزرگ در فضا ساخته میشود و اجزایش در کنارهم قرار میگیرد. ما باید بتوانیم در مدار با دقت بالا موقعیت شیء فضایی را پیکره بندی کنیم که میتوانیم به کمک این آزمایشهای اولیه آن را انجام دهیم و به تدریج که این ماموریت انجام میشود اطلاعات دقیقتر را خواهیم گرفت.
سوال: در کدام حوزهها و صنایع از دادههای ماهوارهای چمران یک میتوانیم استفاده کنیم؟
سالاریه: ماهواره چمران یک، چون یک ماهواره، چون یک ماهواره تحقیقاتی است عمدتا کاربریش ویژه متخصصین خود صنعت فضایی و ساخت ماهواره است بخشهای مختلفی در کشور مجموعه هوافضای سپاه مجموعه صاایران مجموعه بخش خصوصی مان در ساخت ماهواره فعالند و در خیلی از این مجموعهها ساخت همین ماهواره کمک کردند به همدیگر و این دانش را که به دست میآید به صورت مستقیم در درجه اول تزریق میشود داخل همین صنعت، چون ماهواره تحقیقاتی است ما الان انتظار عملیات به این مفهوم که دادههای این ماهواره به درد صنعت کشاورزیمان بخورد به درد زمین شناسیمان بخورد الان این ماهواره این ویژگی را ندارد برخلاف بعضی از ماهوارههای دیگر که مثلا سال گذشته پرتاب کردیم، اما با رسیدن به این تکنولوژی و تثبیت این تکنولوژی در پرتابهای آتی به تدریج اجزایش هم تکمیل میشود ما میتوانیم ماهواره خیلی دقیقتر بزرگتر و با قابلیتهای بالاتر به ویژه در بحث منظومه سازی میتوانیم به آن برسیم.
دکتر حسن سالاریه درباره تعداد ماهوارههای در صف پرتاب افزود: تعداد زیاد است و امسال پرتابی را در آبان ماه داریم. مردم میتوانند امسال منتظر پرتاب ماهوارههای کوثر و هدهد بخش خصوصی، طلوع سه و ظفر باشند. از ماهوارههای تحقیقاتی هم سه چهار ماهواره دیگر همین الان آماده پرتابند. درمجموع مسال بین ۵ تا ۷ پرتاب را پیش بینی کردیم که اولین پرتابش امروز انجام شد. به نظرم تا آخر سال چهار تا شش پرتاب دیگر داریم که بعضی از پرتابها عملیاتی و برخی دیگر تحقیقاتی و آزمایشگاهی هستند.