معاون آبزیپروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: این استان دارای بالاترین ظرفیت کشور در تولید ماهیان دریایی در قفس با توجهبه راهیابی به آبهای آزاد اقیانوسی است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، جواد غلامی گفت: شناسایی ۴۲ هزار هکتار اراضی ساحلی جدید مستعد برای آبزیپروری در بریس، پزم و دشت تنگ و قابلیت دو بار پرورش میگو در سال باعث شده تا سیستان و بلوچستان ظرفیتهای خوب شیلاتی در بخش آبزیپروری داشته باشد.
معاون آبزیپروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان با بیان اهمیت توسعه محورهای فعالیت آبزیپروری در استان افزود: احیاء و توسعه آبزیپروری میگو در مجتمع پرورش میگو شهید صنعتی گواتر، احیاء مراکز تکثیر میگو استان، راهاندازی طرح پرورش میگو مجتمع رودیک، واگذاری اراضی شناسایی شده بهمنظور پرورش میگو از فعالیتهای مهم در این حوزه است.
وی فعالیت تکثیر و پرورش ماهی در قفس در دریا، حمایت از طرحهای تکثیر و پرورش سایر آبزیان بومی منطقه لابستر، آرتمیا، خیار دریایی، جلبک، آبزیان زینتی و صدف را از جمله اقدامات انجام شده در خصوص توسعه این صنعت در استان دانست.
غلامی با بیان وضعیت تکثیر و پرورش میگوی سیستان و بلوچستان و سایر اقدامات شاخص حوزه آبزیپروری درسال زراعی ۱۴۰۳ بیان کرد: از هفت مرکز تکثیر احداث شده در استان سه مرکز تکثیر میگو تخریب و چهار مرکز تکثیر با زیرساختهای لازم وجود دارد.
وی ادامه داد: تعداد سه مرکز (رکت آبزی پرور چابهار، اژدرماهی مکران، میگو کشت چابهار واقع در شهرستان کنارک اقدام به تولید کردند و در مجموع بیش از ۱۹۶ میلیون قطعه بچهمیگو در استان تولید شده که نسبت به سال زراعی ۱۴۰۲ حدود ۱۰ درصد رشد داشته و علاوه بر تأمین نیاز داخل استان، حدود ۸۳ میلیون قطعه نیز به استانهای گلستان و هرمزگان ارسال شده که میزان آن در مقایسه با سال زراعی ۱۴۰۲ رشد حدود ۴۳ درصدی داشته است.
غلامی گفت: در سال زراعی جاری در دو مجتمع پرورش میگوی شهید صنعتی گواتر و کشت و صنعت مکران در منطقه گوردیم ذخیرهسازی انجام شده که مجتمع پرورش میگوی شهید صنعتی گواتر در تعداد ۶۲ مزرعه با سطح زیر کشت حدود ۹۶۰ هکتار، تعداد ۱۲۸ میلیون قطعه پست لارو ذخیرهسازی شده است.
وی عنوان کرد: همچنین پیشبینی شده است در کراپ دوم مجتمع کشت و صنعت مکران با سطح زیر کشت حدود ۶۵ هکتار تعداد ۴ مزرعه حدود ۲۰۰ تن میگو برداشت و در پایان برآورد میشود در سالجاری از مجموع هزار و ۱۶۵ هکتار سطح زیر کشت پیشبینیشده مزارع پرورشی استان، حدود سه هزار تن میگو برداشت شود که سطح زیر کشت نسبت به سال زراعی ۱۴۰۲ حدود ۱۵ درصد و میزان تولید حدود ۳۰ درصد رشد خواهد داشت.
معاون آبزیپروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان تصریح کرد: فصل پرورش میگو در استان از فروردینماه آغاز و بازه زمانی برداشت از سطح مزارع پرورش میگوی سایت گواتر از اوایل مردادماه تا اواسط شهریورماه است که محصول تولیدی از اوایل مردادماه تا اواخر اسفندماه روانه بازار مصرف میشود.
معاون آبزیپروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان بر ضرورت اختصاص ۲۵درصد سطح اراضی واگذار شده بهعنوان فضای سبز در طرحهای شیلاتی باتوجه به اینکه کاربریهای شیلاتی عمدتاً در اراضی غیر قابلکشت بوده و از سویی دیگر طرحهای آبزیپروری نیز دوستدار محیطزیست است، خبر داد.
وی ادامه داد: طولانیبودن فرایند استعلامها و واگذاری اراضی مورد تقاضا به متقاضیان صندوق بیمه محصولات کشاورزی، تعارضات در دستورالعملهای بیمه و دامپزشکی در نحوه محاسبه و پرداخت خسارت به خسارتدیدگان، نبودپوشش بیمهای مراکز تکثیر میگو و پرورش ماهی در قفس از مشکلات پیش رو است.