کشاورزان چهار روستای کوهستانی گالیکش پس از تجربه موفق کشت آزمایشی زعفران، امسال کشت این محصول را توسعه دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گلستان علی وزیری مدیر جهاد کشاورزی گالیش با بیان اینکه زعفران کشت شده در ارتفاعات گالیکش از کیفیت و عطر و طعم خوبی برخوردار است افزود: کشاورزان چهار روستای لیرو، کیارام، سیجان و پنو هم به طرح توسعه کشت زعفران پیوستند و کشت را به صورت لته کاری آغاز کردند.
وزیری گفت:کاشت زعفران در روستاهای گالیکش از سال ۱۳۹۵ در ۲۰۰۰ متر مربع آغاز شد و اکنون به بیش از ۱۰ هکتار رسیده است.
او میزان تولید زعفران در گالیکش را از ۵ تا ۸ کیلوگرم در هر هکتار اعلام کرد.
او گفت: کشاورزان این روستاها مددکار ترویجی هستند و یکدیگر را ترغیب به کشت زعفران میکنند.
کشاورزان روستای کیارام به خبرنگار ما گفتند بذر زعفران را از روستای وامنان آزادشهر که اکنون به یک برند جهانی تبدیل شده است گرفتیم و امیدواریم با ایجاد تشکلهایی به صورت تعاونی با حمایتهای جهاد کشاورزی کشت این طلای سرخ در گالیکش هم همچون وامنان توسعه یابد.
نخستین بار در گلستان روستاییان در وامنان آزادشهر به کشت زعفران روی آرودند و هم اکنون بزرگترین تولید کننده زعفران در استان هستند.
کشت زعفران در روستای وامنان بخش چشمه ساران به عنوان یک نمونه موفق در اقتصاد مقاومتی برای کسب درآمد پایدار مردم محسوب میشود.
اولین بار روحانی روستا به نام حجت الاسلام احمدی کاشت زعفران را در محیطی کمتر از ۱۰۰ مترمربع کشت کرد و با موفق بودن برداشت، سال به سال آن را گسترش داد.
پس از موفق بودن کاشت زعفران مردم نیز به تدریج به کشت این محصول روی آوردند و سپس با ثبت یک شرکت تعاونی کار خود را توسعه دادند.