کاهش تعرفه واردات ابریشم تصمیمی است که صنعت نوغانداری وابریشم کشی کشور را نابود کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، نماینده مردم لنگروددر مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از کارگاههای ابریشم کشی بایگ شهرستان تربت حیدریه گفت: کشور ما در دهه هفتاد تولید کننده ٧هزارتن پیله ویک هزار تن نخ ابریشم بود که در کنار این تولید سالیانه دو میلیارد دلار صادرات فرش داشت که متاسفانه این رقم درحال حاضر به کمتر از ١٠٠میلیون دلار تنزل یافته است.
مهرداد بائوج لاهوتی گفت: از اوایل دهه شصت با کاهشی شدن تعرفه واردات ابریشم به کشور حرکت زشتی رقم خورد که صنعت ابریشم کشی کشور ونوغانداری را به ورطه نابودی برد.
وی افزود: تعرفه واردات ابریشم قبل از دهه شصت حدود ٢٠٠ درصد بود که این رقم از اوایل دهه شصت کاهشی شد به طوری که در سالهای اخیر تا مرز صفر درصد رسید که با تلاشهایی که کردیم در حال حاضر این رقم به ٢۶ درصد افزایش یافته است.
نماینده لنگرود درمجلس گفت: اگر بخواهیم از صنعت نوغانداری وابریشم کشی داخلی خود حمایت کنیم بایدتا زمان رسیدن به خودکفایی در تولید پیله، تعرفه واردات ابریشم را افزایش و تعرفه واردات پیله کاهش پیداکند تا با این اقدام زمینه پویایی کارگاههای ابریشم کشی فراهم شود.
لاهوتی با اشاره به نیاز کشور به ۵۴٠ تن نخ ابریشم هم افزود: این ظرفیت در چند سال گذشته به حدود ۵٠ تن کاهش پیدا کرد که در چهارسال اخیر با بهبود وضعیت صنعت نوغانداری این رقم به ٢۵٠ تن افزایش پیدا کرده است.
وی گفت:باید پیگیری شودباقی مانده نیاز کشور که حدود ٢۵٠ تن نخ ابریشم است به جای وارد کردن ابریشم خارجی با وارد کردن پیله خارجی تامین شود.