فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی، گفت: بیش از ۴۷۰ هزار نفر در قالب همیاران طبیعت با هدف همکاری در مقابله با تهدید مراتع و جنگلها جذب شده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با شنیدن صدای ارههای برقی، جنگلبانان با طی مسافتی به منطقه میرسند و با دیدن درختان قطع شده و درگیری با قاچاقچیان چوب، برای حفظ درختان حتی یک درخت، جان خود را به خطر میاندازند، تلاشهایی از تعقیب و گریز گرفته تا درگیری فیزیکی برای رفع تصرف اراضی ملی.
به گفته نائب رئیس انجمن جنگلداری، سالانه به طور متوسط بیش از ۴۸۰۰ متر مکعب چوب در کشور قاچاق میشود که در مقایسه با ۱۰ سال پیش، افزایش ۵۰ درصدی داشته است.
بر اساس اطلاعات ماهواره ای، زاگرس سالانه ۸۰۰ هکتار از جنگل هایش را از دست میدهد که حریق سهم ۹۵ درصدی از این کاهش را دارد.
بر اساس اطلاعات یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی در ۱۰ سال اخیر در بیش از ۱۸ هزار هکتار از عرصههای مرتعی و جنگلی کشور حریق اتفاق افتاده است.
آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی می گوید: در میانگین ۱۰ ساله ۲۰۳۸ فقره آتش سوزی داشتیم که ۲۵ درصد افزایش داشته است.
در برنامه دوم، طرح خروج دام و جنگل نشینان از سال ۱۳۷۵ کلید خورد به گفته نوروزی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فومن، هدف از اجرای این طرح ساماندهی، احیا و تقویت اراضی مرتعی و جنگلی بوده است.
اما فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی تالش میگوید، اگر اتفاقی بیفتد، درختی قطع شود یا آتش سوزی بشود معمولا همان دامداران و مردم محلی تا رسیدن نیروهای امدادی خودشان اطفای حریق میکنند.
از سال ۱۳۸۴ تاکنون ۲۴ نفر از جنگلبانان کشور در راه حفاظت از منابع طبیعی جان خود را از دست داده و ۷۵۶ نفر هم مصدوم شدند.
به گفته نائب رئیس انجمن جنگلبانی در ۱۶ سال اخیر سالانه ۹۹ هزار هکتار از جنگلهای طبیعی کشور کاهش یافته است.