پژوهشگران اعلام کردند مصرف نوشیدنیهای بدون قند (رژیمی) کمکی به کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن و یا مبتلا به چاقی مفرط نمیکند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از یونایتدپرس ، سارا بلیچ سرپرست این تحقیقات در بخش بهداشت عمومی و سیاست و مدیریت سلامت دانشکده بلومبرگ دانشگاه جان هاپکینز و همکارانش در این تحقیقات پرونده پزشکی و برنامه متداول غذایی بزرگسالان در آمریکا را در سالهای 1999 تا 2010 بررسی کردند.
طبق این تحقیقات، مصرف نوشیدنیهای بدون قند از سه درصد در سال 1999، امروزه به 20 درصد افزایش یافته است؛ در این حال، افرادی که نوشیدنیهای بدون قند مصرف میکنند نسبت به افرادی که نوشیدنیهای قندی مصرف میکنند عموما اضافه وزن بیشتری دارند.
بلیچ گفت : افرادی که نوشیدنیهای بدون قند مصرف میکنند در مقایسه با دیگر افراد گرایش بیشتری به میان وعدهها دارند.
وی افزود : قندهای شیرینکنندههای مصنوعی که در نوشیدنیهای بدون قند وجود دارد بخشی از مغز را که به مواد قندی حساس است تحت تاثیر قرار و تجربه فرد را از طعم شیرین تغییر میدهند.
به عبارت دیگر، در افرادی که نوشیدنیهای بدون قند مصرف میکنند سنسورهای حساس به مواد قندی معیار خود را برای دریافت انرژی از دست میدهند؛ چرا که شیرینکنندههای مصنوعی در توانایی این سنسورها در کنترل اشتها اختلال ایجاد کردهاند. در نتیجه، مصرف نوشیدنیهای قندی ممکن است به افزایش مصرف مواد غذایی در برنامه روزانه منجر شود.
محققان آمریکایی در تازه ترین گزارش خود اعلام کردند مصرف سیگار علاوه بر افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه موجب بروز مشکلات دیگری برای سلامت افراد از جمله کوری ، دیابت ، سرطان روده و سرطان کبد می شود.
سیگارهای جدید قوی تر و خطرناکتر از سیگارهای قبلی هستند و خطر ابتلا به سرطان ریه با مصرف سیگارهای جدید افزایش یافته است.
مصرف سیگار همچنین موجب بروز بیماری سل ، نقص مادرزادی در نوزادان ، آرتروز ، التهاب و نقص دستگاه ایمنی بدن می شود.
همچنین افرادی که سیگار نمی کشند اما در معرض دود سیگار قرار دارند با خطر سکته مغزی روبرو هستند.