میانگین سنی مادران در تولد اولین فرزند دراستان اصفهان ۳۱ سالگی و در پدران ۳۶ سالگی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیر کل ثبت احوال استان اصفهان، یکی از شاخصهای مهم وضع باروری را در کشور، میانگین سنی مادران در تولد اولین فرزند دانست و گفت: در استان اصفهان، تعداد مجردان دهه شصتی حدود دو برابر مجردان دهه هفتادی است و یکی از محورها و مولفههای قدرت جمعیت، متولدان همین دهه است.
مجتبی یکتامنش با بیان اینکه در چهارماهه امسال، در این استان، تعداد ازدواجهای مردان دهه شصتی، حدود ۶۴ درصد و در مادران ۴۶ درصد بوده است.
وی گفت:تعداد ازدواجهای مردان دهه هفتادی، ۲۴ درصد و در مادران حدود ۴۲ درصد بوده است.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان افزود: هم اکنون شاخص باروری در استان اصفهان یک و ۲۷ صدم درصد است.
رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده هم گفت: در دورههای ۳۵ تا ۴۰، ۴۰ تا ۴۵ و ۴۵ تا ۵۰ سال، حدود ۱۵ درصد میانگین باروری افزایش یافته و نشان دهنده تغییر رفتار جامعه است.
امیر حسین بانکی پور افزود: طبق آمارها، در چند سال گذشته، متولدان دهه شصتی با فرزند آوری، سهم ویژهای در توقف سقوط آزاد جمعیت کشور داشته اند.
وی اضافه کرد:برای گذر از پیری جمعیت (سیاه چاله جمعیتی) میزان باروری در کشور باید دست کم به دو و نیم درصد (بیش از دو بچه برای هر خانواده) برسد.
عضو قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم گفت: افزایش احتمال بارداری در سنین پایین، بیشتر است.
دکتر صفورا روح الامین، اوج سن باروری را در بانوان ۲۵ سالگی برشمرد و به بانوان متاهل ۳۵ تا ۳۹ سال برای حفظ باروری و بارداری فریز جنین و به مجردها فریز تخمک پیشنهاد کرد.
وی گفت: برای مشاوره و راهنمایی به متخصصان زنان که در حوزه درمان ناباروری تخصص دارند، مراجعه کنند.