درحالیکه پاکستان جزو سه کشور دنیاست که با بیماری فلج اطفال دست و پنجه نرم میکند، حملات تروریستی به تیمهای بهداشتی همچنان یکی از چالشهای پیش روی دولت اسلام آباد برای ریشه کنی بیماری فلج اطفال است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سایت خبری «داون نیوز»، پس از آغاز طرح واکسیناسیون سراسری فلک اطفال دولت پاکستان در روز یکشنبه دو حمله تروریستی به تیمهای پزشکی فعال در این زمینه در مناطق مختلف این کشور به ثبت رسید.
به گفته منابع خبری در یکی از این حملهها که در شهر «وانا» در وزیرستان جنوبی انجام شد انفجار بمب در نزدیکی خودروی پلیس محافظ تیم واکسیناسون فلج اطفال دستکم ۵ زخمی برجای گذاشت.
در دیگر حمله تروریستی گزارش شده نیز تیمی واکسیناسیون فلج اطفال در منطقه «باجور» در نواحی مرزی پاکستان و افغانستان مورد حمله تروریستهای ناشناس قرار گرفتند که بر اثر این حمله نیز ۲ نفر از جمله یک نیروی پلیس و یک کارمند بهداشت کشته شدند.
حملات تروریستی به تیمهای واکسیناسیون فلج اطفال در پاکستان به یکی از مسئله بحرانی و تهدیدی جدی برای تلاشهای ملی در جهت مبارزه با فلج اطفال تبدیل شده است. تروریستها با هدف ایجاد رعب و وحشت به کارکنان بهداشتی حمله میکنند درنتیجه استقبال از پویش واکسیناسیون فلج در مناطق قبایلی و محروم در ایالت خیبرپختونخوا و بلوچستان پاکستان کاهش یافته است.
در این مناطق برخی گروهها و جوامع محلی بر این باورند که واکسنها به دلایل مختلفی از جمله تغییرات ژنتیکی یا برنامههای جاسوسی به طور عمدی به کار میروند، این شایعات باعث میشود بعضی از افراد به این برنامهها به عنوان تهدیدی برای خود و خانوادههایشان نگاه کنند.
گروههای تروریستی نیز از حملات به تیمهای واکسیناسیون به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف سیاسی خود و ایجاد نارضایتی در جوامع محلی استفاده میکنند که در مجموع این وضعیت موجب شده که مبارزه با فلج اطفال در پاکستان با چالشهای امنیتی و اجتماعی جدی مواجه شود.