سبک زندگی والدین از نظر نوع تغذیه و میزان سلامت آنها قبل از بارداری بر فرایند فرزندآوری تاثیر مستقیم دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان گفت: سبک زندگی والدین بر فرزندآوری تاثیر مستقیم دارد، اما این موضوع مغفول مانده و تمرکز جامعه بیشتر بر مقوله «غربالگری جنین» است.
محمدحسین نصر اصفهانی افزود: این موضوع که پیش از اقدام به بارداری برای تغذیه و آرامش روانی زوجین برنامه ریزی شود مبنای علمی دارد و از طرفی در احادیث و روایتها نیز بر آن تاکید شده است.
وی با تاکید بر اینکه دلیل بسیاری از بیماریهای والدین و فرزندان آنها غذای ناسالم است، افزود: بیشترین جنین سالم در بارداری بین ۲۵ تا ۳۰ سالگی است.
نصر اصفهانی افزود: بنابراین نخستین و کلیدیترین توصیه، ازدواج بموقع و اقدام به بارداری در بازه سنی طلایی است.
رییس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان با بیان اینکه ناهنجاریها از مادر و بیماریهای ژنتیکی از پدر به جنین منتقل میشود، افزود: یکی از راههای کاهش سقط جنین این است که والدین دارای بیماریهای خاص و اقوام درجه یک آنها غربالگری شوند.
پژوهشکده زیست فناوری رویان به همت زندهیاد سعید کاظمی آشتیانی در سال ۱۳۸۳ و ابتدا با عنوان «پایگاه تحقیقات علوم سلولی» در اصفهان آغاز بکار کرد.
این پژوهشکده دستاوردهای دیگری از جمله ذخیره خون بند ناف نوزادان، شبیه سازی و تولید حیوانات تراریخت و ساخت پروتئینهای نوترکیب را در کارنامه خود دارد.
استان اصفهان اکنون با بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از لحاظ شاخص جمعیتی روند کاهشی دارد. حدود ۱۲ درصد از جمعیت استان سالمند و بالای ۶۰ سال هستند و شیب سالمندی در این خطه تندتر از میانگین کشور است.