به گفته معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان با توجه به وجود شرایط اقلیمی و فصلی مناسب برای بروز بیماریهای تنفسی در سطح مرغداریهای استان رعایت نکات پیشگیرانه ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان، عابد نمدی اظهار داشت: برونشیت عفونی، آنفلوانزای H ۹ و نیوکاسل از جمله این بیماریها است.
وی درباره علایم این بیماریها گفت: کمپلکس تنفسی ناشی از درگیری همزمان گله به یک یا چند ویروس با تظاهر علائم تنفسی از جمله با رئالهای تنفسی، سرفه، عطسه، ترشحات بینی و ... مشخص میشود، سندروم تنفسی با منشاء ویروسی، بیماری حاد و واگیر دستگاه تنفسی طیور است که باعث کاهش وزن و افزایش ضریب تبدیل شده و در صورت همراه شدن با سایر بیماریهای طیور موجب بروز تلفات نامتعارف گله میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان افزود: طیور در تمام سنین حساس هستند ولی مرگ و میر اواخر دوره پرورشی در طیور گوشتی، ناشی از عفونتهای ثانویه باکتریایی است که متعاقب آسیب وارده به دستگاه تنفس اتفاق میافتد.
دکتر نمدی افزود: رعایت اصول بهداشتی در واحدهای گوشتی (بیوسکیوریتی) مهمترین عامل پیشگیری و کنترل بیماریهای مشکل ساز در بین واحدهای مرغداری محسوب میشود، همچنین تامین هوای مناسب (شامل رطوبت و حرارت)، رعایت برنامه واکسیناسیون و استفاده از واکسنهای واریانت و ضد عفونی مناسب بین دوره در پیشگیری از بیماری بسیار حائز اهمیت است.
وی از ضدعفونی کردن بین دوره را از اهم اقدامات در پیشگیری از بیماری اعلام کرد و گفت: عامل سندروم تنفسی با منشاء ویروسی به ترکیبات چهارتایی آمونیوم، الکلها، ترکیبات کلره و یده، گلوتارآلدهید، فرمالدئید و ترکیبات پراکسید هیدروژن، طی مدت زمان توصیه شده حساس است و باتوجه به درگیر شدن دستگاه تنفسی، ضدعفونی هوا در بیماریهای تنفسی به روند بهبود و درمان کمک کننده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان در ادامه ضمن درخواست ارتقای امنیت زیستی واحدهای پرورشی توسط بهرهبرداران، گفت: به منظور پیشگیری و مواجهه احتمالی با بیماریهای ویروسی، ضمن گزارش سریع هرگونه تلفات پیشرونده به شبکههای دامپزشکی، تمهیدات بهداشتی ـ قرنطینهای بیش از پیش توسط مرغداران لحاظ شود.