رشد صنعت سینمای استانها و استعداد یابی از برنامههای جدی سازمان سینمایی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شصت و نهمین جشنواره منطقهای سینمای جوان در مشهد گفت: هدف ما از حضور در استانها رصد زیرساختهای سینمایی، بررسی امکانات و تجهیزات استان، شناسایی ظرفیتها و منابع بالفعل و بالقوه استانها در حوزه سینماست.
خزائی افزود: صنعت سینمای ایران در جهان و منطقه وضعیت بسیار خوب و مسیر رو به رشدی دارد ولی در عین حالی که به لحاظ نیروی انسانی و برخورداری از مکتب زیبایی شناسانه خاص خود، شهرت و جایگاه بالایی دارد به لحاظ زیرساختهای سینمایی حتی، از کشورهای منطقه هم عقب است.
وی با بیان اینکه بسیاری از شهرهای ما فاقد سالن سینما هستند و با اطلاع رسانی و آگاهی عمومی که امروز شکل گرفته نیاز به سینما به نوعی مطالبه جدی بدل شده است بیان کرد: سازمان سینمایی با کمک و همیاری بخشهای نهادی و خصوصی خیز بلندی برای تامین زیرساختهای سینما برداشته و بیش از ۵۰ درصد برنامههای طراحی شده آن، تاکنون محقق شده است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اکنون شهرستانهایی مانند سراوان، خواف، تربت جام و بسیاری از شهرستانهای دیگر که سالها آرزوی داشتن سالن سینما را داشتند، اکنون صاحب سینما شدهاند و مردم از این بستر بهرهمند شدهاند
خزائی بیان کرد : آنچه امروز مد نظر است استعدادیابی و آموزش است که اکنون در ۲۰ استان رایگان شده است ؛ امروز هنرمندان بر اساس استعدادها، لیاقتها و ظرفیتهایشان برای آموزش انتخاب میشوند و دیگر افراد از هر طبقه اجتماعی نگرانی درباره مسائل مالی ندارند.
وی گفت: بحث عدالت فرهنگی با تخصیص اعتبارات نیز مورد توجه قرار گرفته است؛ بهطوری که ۷۰ درصد از بودجه انجمن سینمای جوانان ایران در این دوره به شهرستانها اختصاص یافت.
رئیس سازمان سینمایی کشور افزود: ۴۰ درصد از بودجه سینمای مستند و تجربی و مبلغی از بودجه سینمای حرفهای نیز به تمامی مراکز استانها اختصاص یافته است، اکنون در همه مراکز سینمایی امور استانها قرار دارد.
وی گفت: ۸۰ درصد از ۱۲۶ کارگردان انتخاب شده در کشور کاردان فعال در استانها هستند ، این اتفاق نشانهای از سیاستگذاری جدی سازمان سینمایی در جهت تشویق و تقویت فیلمسازان استانی است..