داشتن تغذیه سالم در محل کار بر سلامت و عملکرد کارمندان تأثیر بسزایی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون گفت: امروزه سطح فعالیت مردم، با افزایش مدت زمان پشت میزنشینی و استفاده از وسایل نقلیه بسیار کاهش یافته است.
نازنین توکلی، با بیان اینکه مواد غذایی که اغلب در محل کار مصرف میشود با توصیههای علم تغذیه هماهنگی و تناسب ندارد افزود:تغذیه نامناسب میتواند به واسطه اثرگذاشتن بر تمرکز و سطح انرژی، بر عملکرد ما در محل کار تأثیر بگذارد.
وی ادامه داد:اکثر کارمندان دست کم یک میان وعده و یک وعده اصلی را در محیط کار مصرف میکنند. اغلب غذاهایی که در محیط بیرون طبخ میشود به دلیل داشتن چربی و نمک زیاد، میتواند زمینه ساز ابتلا به بیماریهای غیر واگیر شود.
او اظهار داشت: امروزه چاقی و اضافه وزن از مشکلات عمده تغذیهای کشور ما به شمار میرود که یکی از دلایل آن، الگوی نامطلوب مصرف مواد غذایی است. مصرف مواد غذایی چرب، سرخ کردنی و پر نمک زمینه ساز بروز چاقی، پرفشاری خون، کلسترول بالا و سایر بیماریهای غیرواگیر است، اما با پیروی از یک الگوی تغذیهای سالم در محل کار، میتوان تا حدودی از بروز این مشکلات پیشگیری کرد.
توصیههای تغذیهای در محل کار
توصیه میشود کارمندان به بهانه کمبود وقت، صبحانه را حذف نکنند؛ چرا که حذف صبحانه فرد را نسبت به افزایش وزن آسیب پذیر میکند.
برای صبحانه از پنیر کم چرب و کم نمک، تخم مرغ، عدسی و لوبیا گرم، کره بادام زمینی و مواردی از این دست استفاده و مصرف کره، خامه و موارد مشابه محدود شود.
با توجه به اینکه کار نشسته و بدون تحرک میتواند موجب اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و ایجاد یبوست شود، بهتر است از نان کامل (سبوس دار) استفاده شود.
در میان وعده ها، به جای مصرف مواد قندی مانند شیرینی ها، انواع کیک و بیسکوئیت، بهتر است انواع سبزیهای تازه و میوهها مانند خیار، گوجه فرنگی، کاهو، هویج، سیب، خرما و سایر میوههای فصل استفاده شود.
مصرف یک چهارم لیوان از انواع آجیل و مغزهای خام و بدون نمک برای میان وعده در محل کار توصیه میشود.
کم آبی میتواند منجر به کاهش بهره وری، کم شدن تواناییهای شناختی و بدخلقی شود؛ بنابراین بهتر است کارمندان با نوشیدن آب کافی سطح آب بدن را تأمین و مصرف نوشیدنیهای کافئین دار را محدود کنند.
با توجه به تعدد دفعات مصرف چای در محل کار، بهتر است چای بدون قند و شکر مصرف شود.
به خاطر داشته باشید که پیروی از یک الگوی غذایی سالم در محیط کار، نه تنها موجب پیشگیری از بروز اضافه وزن و چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت یا سایر بیماریها میشود، بلکه با بهبود عملکرد مغز و افزایش بازده کاری، زمینه بهبود کارایی را نیز فراهم میکند.