تعمیرات اساسی در پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی کشور، آغاز شده است تا با نوسازی و بهبود زیرساختها، ظرفیت تولید گاز طبیعی افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ اجرای این طرح که بهعنوان گامی کلیدی برای ارتقای بهرهوری و کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی است، نهتنها به تقویت تأمین انرژی داخلی کمک میکند، بلکه زمینهساز تحقق اهداف توسعه پایدار کشور نیز هست.
معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس گفت: تعمیرات اساسی در ۳۵ سکو از ۳۸ سکوی میدان مشترک پارس جنوبی انجام میشود.
سلمان خزایی افزود: هر سکو در این میدان بهطور تقریبی گاز یک استان را تأمین میکند، بنابراین وقتی یک سکو از مدار بهرهبرداری خارج و آماده تعمیرات اساسی میشود، نیازمند هماهنگیهای زیادی است.
وی گفت: دست اندرکاران در دمای بالای ۵۰ درجه با کار جهادی در هوای شرجی و طاقتفرسای تابستان همه شیرآلات و تجهیزات ثابت و دوار را بازرسی و داخل تکتک مخازن را بازدید میکنند تا تعمیرات اساسی انجام شود.
خزایی با بیان اینکه منحصربهفردترین، بزرگترین و گستردهترین تعمیرات اساسی در میدان مشترک پارس جنوبی در حال انجام است، گفت: تعمیرات اساسی تا اواخر آبان ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: تعمیرات اساسی سکوها معمولاً تکتک انجام میشود، اما ممکن است بهدلیل تعمیرات سنگین در برخی سکوها تعمیرات اساسی با دیگر سکوها همپوشانی داشته باشد.
خزایی تأکید کرد: امسال تعویض خمهای ۳۲ اینچ در هشت سکو، تغییرات فشارسازی چاهها در پنج سکو و تعویض ولوهای ۳۲ اینچ با وزن بیش از ۲۰ تن در هفت سکو و... را در دستور کار داریم که همه این کارها بهدست متخصصان و پیمانکاران داخلی انجام میشود.
وی با اشاره به حفاری ۳۵ حلقه چاه درونمیدانی در میدان مشترک گازی پارس جنوبی افزود: در هر فاز این میدان، تعداد چاههای مشخص حفاری و وارد مدار شده است که در بین این چاهها فضاهای خالی وجود دارد و حدود سه تا چهار چاه درونمیدانی در هر سکو و در این فضاها خالی حفاری میشود. این چاهها تا عمق دو هزار متر بهصورت عمودی و بعد از آن بهصورت مایل حفاری میشوند و سرانجام حفاری بهصورت افقی به پایان میرسد و امیدواریم تا دو سال آینده حفاری این چاهها پایان یابد.
معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: هدف از حفاری چاههای درونمیدانی افزایش تولید گاز در آینده از میدان مشترک گازی پارس جنوبی است و هدف از تعمیرات اساسی استمرار تولید و تضمین گازرسانی در فصل زمستان برای رفع ناترازی گاز است.
خزایی با بیان اینکه بیش از ۷۰درصد گاز کشور و حدود ۴۰درصد بنزین کل کشور از میدان پارس جنوبی تأمین میشود گفت: ما برای استمرار تولید در این میدان مشترک گازی تعمیرات اساسی را در نیمه نخست امسال در دستور کار قرار دادیم.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ سال پیش در نیمه نخست سال مازاد گاز داشتیم، افزود:، اما اکنون با توجه به ناترازی برق در کشور و اینکه نیروگاهها باید دائم در سرویس باشند و برق کشور را تأمین کنند، از سرویس خارج شدن هر سکو باید با برنامهریزی انجام شود و نیازمند هماهنگی با مدیریت نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران و مرکز راهبری گاز است.
تعمیرات اساسی در سکوهای پارس جنوبی بهعنوان یکی از مهمترین مراحل نگهداری و بهبود زیرساختهای این میدان گازی، نقش بسیاری در افزایش بهرهوری و کارایی تولید گاز طبیعی دارد.
این تعمیرات شامل بازرسی و تعویض قطعات فرسوده، روزآمدکردن سامانههای کنترلی و الکتریکی، همچنین بهبود فرایندهای عملیاتی است که هدف آن افزایش ظرفیت تولید و کاهش زمانهای توقف است.
از سوی دیگر، با توجه به اهمیت پارس جنوبی در تأمین انرژی کشور، این تعمیرات نهتنها به تقویت تولید گاز کمک میکند، بلکه آلایندگیهای زیستمحیطی را کاهش میدهد و به حفظ منابع طبیعی کمک میکند.
افزونبراین، تعمیرات اساسی در سکوهای پارس جنوبی فرصتی برای ارتقای فن آوریهای تازه و استفاده از روشهای نو در صنعت نفت و گاز بهشمار میرود.