مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان از افزایش دوربینهای مداربسته در مجموعه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه باهدف ارتقای امنیت و حفاظت فیزیکی این محوطهها خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدحسین ارسطوزاده گفت: راهاندازی یگان حفاظت مستقل در پایگاه و ساماندهی بخش نگهبانی با هدف بالا بردن ضریب امنیت و افزایش ساعت گشتزنیهای شبانهروزی در عرصه و حریم این اثر جهانی از مهمترین برنامههای در دست اجرا با هدف ارتقاء ضریب امنیت و حفاظت فزیکی این مجموعه است.
وی به نصب ۶۰ دوربین مداربسته در محل میراثجهانی اشاره کرد و افزود: با احتساب ۱۴ دوربین مداربستهای که از قبل در محوطه نصب شده بودند در حال حاضر محوطههای چغازنبیل و هفتتپه در مجموع با ۷۴ دوربین نظارت و مدیریت میشود. طراحی فناوری پایش الکترونیکی محوطه در مرحله اول و دوم، تجهیز اتاق نمایش و پایش تحت وب مجموعه نیز از مهمترین کارهای پیشگیرانه انجامشده در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در محل پایگاه بوده است.
ارسطوزاده میگوید: همزمان با این اقدامات، همه بُرجهای نوری مجموعه نیز تعمیر و نقاط کور و تاریک مجموعه روشن شدهاند.
معبد زیگورات چغازنبیل نخستین اثر باستانی ایران است که به ثبت جهانی رسیده در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شوش و ۲۰ کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع است. این سازه در سال ۱۹۷۹ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت.
موزه هفت تپه یکی از مهمترین موزههای باستان شناسی ایران است که در نزدیکی محوطه باستانی هفت تپه شوش قرار دارد و در سال ۱۳۵۲ با هدف حفاظت، نگهداری و نمایش آثار تاریخی کشف شده از محوطه هفت تپه و چغازنبیل، راه اندازی شد.