متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به بومی سازی بذر کلزا پاییزه شدند که در برابر سرما و شوری آب بسیار مقاوم است و تقریباً ۲۰ درصد مشابه خارجی خود قیمت دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، یک شرکت دانشبنیان موفق به بومی سازی بذر کلزا پاییزه شده است که در برابر سرما و شوری آب بسیار مقاوم است و تقریباً ۲۰ درصد مشابه خارجی خود قیمت دارد.
به گفته عباس فلاح طوسی، مدیرعامل این شرکت، محصولی که برای آن نشان دانشبنیان را دریافت کردیم، بذر کلزا و دانه روغنی است. از بذر کلزا تولیدی ما در مناطق سرد کشور برای کشت استفاده میکنند. دانههای روغنی تولیدی ما نیز برای روغنکشی کاربردی و مفید است.
وی ادامه داد: محصولات تولیدی مجموعه ما، نسبت به نمونههای مشابه خارجی خود قیمتی بسیار پایینتر دارند.
وی گفت: بذر وارداتی، بذر هیبریدی است که تنها قابلیت یک سال کشت را دارد در صورتی که بذر تولیدی ما بذر آزادگردهافشان است و تا سالهای متمادی میتوانیم از بذر مادری آن را تکثیر کنیم.
وی تصریح کرد: بذر کلزای تولیدی مجموعه هامان بذر رهاورد دانش با اقلیم کشور سازگاری دارد و در مقابل سرما و شوری بسیار مقاوم است و مخصوص مناطق سرد است. قیمت محصول نیز تقریباً ۲۰ درصد مشابه خارجی خود است.
فلاح طوسی در خصوص بزرگترین یا مهمترین دستاورد این مجموعه افزود: ما برای بذر کلزا تمامی مجوزات لازم از جمله مجوز ثبت و گواهی بذر، لیبل سازگاری و جوانهزنی و مجوز فروش و نشان ارزشمند دانشبنیان را اخذ کردهایم. در سال اول توزیع بذر همگانی حدود هفت درصد از سطح کشت کشور را به خود اختصاص دادهایم، امید است در سال آینده این رقم به بیش از ۲۵ درصد برسد.
وی تأکید کرد: تولید بذر داخلی سبب شکستن تحریمهای بذر کشور میشود. ما توانستیم وابستگی به واردات را کاهش دهیم و برای کشاورزان کشور مواد اولیه را فراهم کنیم.
به گفته فلاح طوسی، دو بذر بهاره قبلا به ثبت رسیده بود ولی شرکت هامان بذر رهاورد دانش، نخستین و دومین بذر پاییزه را تحت عنوان هوپا (OHB ۴۰۱) و هامان (SHB ۵۰۱) به نام خود به ثبت رساند.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه یکی از محصولات ثانویه کشاورزی، روغن است و در کشور ما مصرف بالایی دارد، کلزا میتواند منبع بسیار خوبی برای تولید روغن باشد و کشور را از واردات روغن بینیاز کند و از این طریق بسیاری از مشکلات کشور برطرف شود. با توجه به بحران آب کشور، استفاده از بذر پاییزه ما که از بارندگی پاییز و بهار استفاده میکند و نیاز کمتری به آب دارد، بسیار مقرون به صرفه است. بذر تولید ما همانند بذر کشت تابستانی نیست که کشاورزان را از لحاظ تأمین برق و آب چاهها به مشکل وادارد.
فلاح طوسی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم پنج نفر مشغول به کار هستند و غیرمستقیم ۱۵ نفر به عنوان نماینده در سطح کشور با ما همکاری میکنند.
مدیرعامل این شرکت در خصوص کاربرد محصولات خود در مناطق کمتربرخوردار تصریح کرد: عمده بذر ما با قیمت مناسب در مناطق کمتربرخوردار مانند کرمانشاه، ایلام، کردستان و آذربایجان شرقی که در آن مناطق کشاورزان روستایی به بذر مناسب دسترسی ندارند، ارسال میشود و سبب رونق کشت و کار، افزایش تولید و درآمد کشاورزان مناطق کمتربرخوردار میشود.
فلاح طوسی در پایان در خصوص نیازمندیهای مجموعه افزود: برای گسترش مجموعه و رسیدن به خودکفایی بذر نیاز به سرمایه در گردش داریم.