باحضور مسئولان استانی و شهرستانی مسائل و مشکلات بازارتاریخی خوی بررسی و برضرورت تداوم اجرای طرحهای مرمتی این بنای زیبای تاریخی تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، بازار تاریخی خوی بعنوان یک اثرمیراثی پویا بیش از ۴۰۰ ساله قلب تپنده اقتصادی و تجاری این شهر قدیمی است که برخی آسیبها از جمله لوله کشی غیر اصولی گاز طبیعی، مشکل آبهای سطحی و فاضلاب بازار و خطر ریزش برخی از گنبدها براثر زلزلههای ۲ سال قبل خوی این مجموعه تاریخی را تهدید میکند.
در نشستی با حضور مسئولان میراث فرهنگی، کردشگری و صنایع دستی استان، فرماندار و رئیس شورای اسلامی شهر خوی و جمعی از مسئولان حوزه آب وفاضلاب، برق و گاز مشکلات این بنای ارزشمند تاریخی بررسی شد.
علی نژاد فرماندار خوی گفت: در این نشست مقرر شد نسبت به انتقال گازو برق و انشعابات آن در این مجموعه و همچنین مشکل انتقال آبهای سطحی و فاضلاب بازارخوی مطالعات لازم در کمترین زمان انجام و اقدامات ویژهای بابازنگری در اجرای طرحها صورت گیرد.
وی افزود: در این نشست مقررشد مرمت بخشهای خسارت دیده از زلزله در این بازار با توجه ویژه میراث فرهنگی استان و همکاری بازاریان امسال هم ادامه یابد.
داود فرازی معاون اداره کل میراث فرهنگی، کردشگری و صنایع دستی استان هم در گفتگو با خبر گزاری صدا وسیما گفت: بازار تاریخی خوی یکی از بناهای پویای حوزه تجارت و اقتصاد میراث فرهنگی استان است که برای ماندگاری نیاز به توجه و تداوم مرمتها دارد.
وی افزود: در دو سال گذشته میراث فرهنگی استان بیش از ۹۰ میلیارد ریال اعتبار با مشارکت کسبه و بازاریان این مجموعه برای مرمت آن هزینه کرد ه است که احیای راسته میرهاشم از جمله دستاوردهای این فعالیتهای مرمتی بوده است.
وی افزود: تداوم مرمت این بنا با همکاری فرمانداری و شهرداری همچنان دردستور کار میراث فرهنگی استان قرار دارد.
چهره آرا رئیس شورای اسلامی خوی هم در این نشست گفت: همزمان با ساماندهی هسته مرکزی شهر خوی جداره سازی ۵ اثر و بنای تاریخی شامل مساجد تاریخی مطلب خان، شیخ، سید الشهدا، ملااحمد و سلمان خان که در هسته مرکزی شهر قرار دارند تا ۱۰ روزه آینده به همت شهرداری اجرایی میشود.
بازار تاریخی خوی سومین بازار تاریخی ایران بعد از بازار تبریز، شیراز و اصفهان است که بنای آن به دوره صفویه بر میگردد.
این بازار مجموعهای از راستههای سرپوشیده و سراهای مشاغل سنتی، مساجد و کاروانسراهای تاریخی است که با وجود بازارهای پرزرق و برق همچنان رونق خود را حفظ کرده است.
این مجموعه تاریخی به شماره ۱۷۲۸ در فهرست آثارملی به ثبت رسیده است.