دومین جشنواره فرش جیریا در این روستا و با نمایش دست رنجهای زنان روستایی برپا شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ به گفته جیریایی دهیار روستا بیش از ۳۰ غرفه فرش دستباف در این نمایشگاه عرضه شده و تا سه روز آماده حضور و تماشای علاقمندان به هنر بومی ایرانی است.
نمایندگان مردم اراک در مجلس شورای اسلامی هم در سخنرانیهایی جداگانه از پیگیری تکمیل زنجیره تولید فرش در این روستا برای کمک به رونق و احیای فرش جیریا خبر دادند.
ابراهیمی با بیان اشاره به اینکه برای تدوین زنجیره تولید فرش هر نوع خدمتی از طریق مجلس باشد انجام خواهد داد گفت: اگر در فرشبافی بعضی شهرها مثل تبریز و قم شناخته شدهاند به علت فعالیت مسئولینشان بوده و ما باید برای شهرت فرش جیریا تلاش کنیم.
ابراهیمی فعالیت ۱۹ هزار بافنده در استان مرکزی را نسبت به استعداد ظرفیت و توان استان ناچیز دانست و گفت: موانع توسعه فرش بافی فهرستبندی شده و بر اساس اولویت برطرف خواهد شد.
دیگر نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینکه امروز اگر اسمی از فرش جیریا در ایران و جهان برده میشود، مدیون سرپنجه هنر بافندگان آن است گفت: درآمد ارزی ۴۰ میلیون دلاری از محل فروش فرش بسیار کم است و باید به سمت افزایش این درآمد حرکت کنیم.
جمالیان رفع موانع صادراتی را مهمترین کار در این حوزه دانست و افزود: سلیقه مصرف کننده در تولید فرش هم مهم است و بافندگان باید به این موضوع ضمن حفظ اصالتها توجه کنند.
جیریا یکی از روستاهای اراک است که سالهاست مشغول بافت فرش دست بافت با برند ساروق هستند.
در این روستا خانهای نیست که دار قالی در آن نباشد و مشغله اصلی زنان این روستا در کنار خانه و فرزند داری بافت فرش است.
دومین جشنواره فرش روستای جیریا از ۱۵ تا ۱۷ شهریور ماه با ۲۵ غرفه از ساعت ۹ تا ۲۱ پذیرای علاقمندان است.