با پایان ماه صفر، آخرین کاروانهای روسی که راهی مسیر پیادهروی اربعین و زیارت نجف اشرف و کربلای معلی شده بودند، به این کشور بازگشتند و تجربیات خود از این سفر معنوی را بازگو کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ همزمان با پایان ماه صفر و سالروز شهادت امام رئوف، حضرت علیابنموسیالرضا (ع) آخرین کاروانهایی که از شهرها و مناطق مختلف روسیه، بویژه از جمهوریهای مسلماننشین این کشور، برای شرکت در پیادهروی اربعین، از طریق خاک ایران راهی عراق شده بودند، در بازگشت از این سفر معنوی، درباره تجربیات خود از این سفر گفتند.
حاج وقار، یکی از زائران کربلای معلی که با همراهی کاروانی از شهر سنپترزبورگ به عراق سفر کرده بود در فرودگاه شرمیتووای مسکو به خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: کربلا اعلاترین درجه عشق به اهلبیت است.
وی به افزایش چشمگیر شمار کاروانهای اعزامی از مناطق مختلف روسیه اشاره کرد و افزود: امسال سعادت داشتم به همراه کاروانی از سنپترزبورگ، همپای زائران دیگر مناطق روسیه و میلیونها مسلمان از سرتاسر جهان در پیادهروی اربعین شرکت کنم.
برخی از زائران نیز از وصف آنچه در مسیر پیاده روی کربلا دیدهاند، اظهار شگفتی میکردند.
یکی دیگر از زائر کربلا در اربعین حسینی گفت: فقط باید رفت و از نزدیک با چشم خود دید، چراکه زبان از بیان این همه عظمت و آنچه در مسیر پیادهروی اربعین اتفاق میافتد، حقیقتا قاصر است.
وی افزود: نمیتوان شکوه بیانتهای دلدادگی به سرور آزادگان جهان را با کلمات توصیف کرد.
عباس جمعه، روزنامهنگار عربتبار روسی نیز که خود در مراسم اربعین و پیاده روی کربلا شرکت کرده بود با حضور در شبکه تلویزیونی ستاره روسیه از تجربیات شخصی و ویژگی خاص راهپیمایی اربعین امسال گفت.
این روزنامهنگار شناخته شده روسی با اشاره به اینکه راهپیمایی اربعین، فرصت و جایگاه مناسبی برای بیان دیدگاه سیاسی اعراب و مسلمانان در زمینه ظلمستیزی و مقابله با بیعدالتی است گفت: باتوجه به ادامه نسلکشی در نوار غزه، امسال بطور خاص، میلیونها مسلمان با در دست گرفتن عکسها و تصاویری از قتل عام زنان و کودکان در غزه و برپایی نمایشگاه عکس و فیلم، از آرمان رهایی قدس و مردم غزه حمایت کردند. ویژگی برجسته مراسم اربعین امسال، همین موضوع بود.
آنان که توانستند از روسیه راهی کربلای معلی شدند و جاماندگان نیز در جایجای روسیه از آغازین روز محرم تا پایان ماه صفر، در مجالس عزا اشک ماتم ریختند و آرزویشان، توفیق حضور در پیادهروی اربعین در سال آینده بود.
برخی نیز در مسجد جامع دربند در جمهوری داغستان روسیه در نمایشگاهی با عنوان محرم، که تا پایان ماه صفر برپا بود، آثار و نشانههایی از حماسه عاشورا، نسخ خطی و قدیمی درباره وقایع غمبار کربلا، اشیاء مربوط به برپایی عزای سرور و سالار شهیدان و پرچمهای قدیمی محرم را به تماشا نشستند.