شهروند خبرنگار ما با ارسال پیامی از تخلیه نشدن بار و سردرگمی رانندگان وسایل نقلیه سنگین در مررز سومار، گلایه کرد.
به گزارش گروه شهروند خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، شهرستان گیلانغرب در غرب کرمانشاه بیش از ۷۲ هزار نفر جمعیت، ۲ هزار و ۵۸۵ کیلومتر مربع وسعت دارد که به لحاظ سرزمینی بعد از کرمانشاه بزرگترین شهرستان استان است که با این وجود آمار بیکاری بسیار بالایی دارد، اما مرز سومار فرصتی ایجاد کرده شد تا منجر به اشتغال پایدار در این منطقه شود.
در سال ۹۰ بود که قسمتی از بخش مرزی سومار در شهرستان قصرشیرین به گیلانغرب الحاق و این شهرستان به یک منطقه مرزی تبدیل شد که این مهم فرصتی بود تا گیلانغربیها نیز به عنوان مرزنشینان ساکن مناطق غربی کرمانشاه از نعمت مرز و فرصتهایی که این مهم پیش روی آنها قرار میدهد برخوردار شوند.
با قرار گرفتن مرز سومار در حوزه استحفاظی شهرستان گیلانغرب این منطقه به عنوان یک شهرستان مرزی محسوب میشود و از آن به بعد گیلانغرب در زمره شهرستانهای غربی و مرزی کرمانشاه به شمار میآید.
فاصله سومار در نوار مرزی جمهوری اسلامی ایران با شهر مندلی عراق ۱۵ کیلومتر است و بازارچه سومار در فاصله پنج کیلومتری این شهر قرار دارد.
مرز سومار از سال ۹۴ باهدف کمک به رونق بخشیدن تولید کالاهای صنعتی، معدنی، کشاورزی و نیز محصولات صنایع دستی شهرستان گیلانغرب که قابلیتهای فراونی دارد، کمک به توسعه صادرات برای کسب درآمد ارزی، افزایش اشتغال، ارتقای امنیت نوار مرزی، کاهش فقر و محرومیت راه اندازی شد.
مرز سومار در اقتصاد استانهای کرمانشاه و دیاله نقش به سزایی دارد و اکنون بیش از ۱۰۰ قلم کالا از مرز سومار به کشور عراق صادر میشود.
مرز سومار در فاصله ۶۷ کیلومتری گیلانغرب و ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده، در آن سوی مرز و در عراق، نزدیکترین شهر به سومار، شهر مَندلی از توابع فرمانداری بلدروز است که ۱۵ کیلومتر با سومار فاصله دارد.
مرز سومار فاصله حمل کالا را به بغداد کوتاهتر کرده و اکنون بیشتر کالاهای صادراتی به استانهای شرقی عراق از این معبر صادر میشود.
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
روزانه بیش از ۳۰۰ کامیون کالا از این مرز به کشور عراق صادر میشود.
متن پیام شهروند خبرنگار ما به شرح زیر است:
«تخلیه نشدن بار، بی عدالتی، سردرگمی رانندگان در مرز سومار و خوابیدن ۴۰۰ تریلی با بار، نبودن امکانات رفاهی و جوابگو نبودن و بی توجهی مسئولان پایانه سومار.»