نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی بر لزوم تشویق خیّران برای مدرسه سازی در استان به ویژه مناطق کمتر برخوردار تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، حجت الاسلام مطهری اصل در دیدار مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان با وی به موضوع مدرسه سازی و مشارکت خیران در این کار نیکو اشاره کرد و افزود: مدرسه سازی از بهترین کارها است و خیران، مورد عنایت حضرت حق تعالی هستند و ما نیز باید در راستای تشویق و ترغیب خیران اقدام لازم را انجام دهیم. امام جمعه تبریز مدرسه سازی را از بهترین کارها عنوان کرد و با تاکید بر اهمیت تکریم و تجلیل خیران اظهار کرد: خداوند در روح انسان بحث عاطفه و احساس را قرار داده است که برخلاف سایر موجودات، با احساس و عاطفه و تعقل به سوی انجام کارها گام بر میدارد.
نماینده ولی فقیه در استان گفت: نظام تعلیم و تربیت عامل اصلی موفقیت و پیشرفت جوامع به شمار میرود، زیرا اجرای آموزش درست در محیطی استاندارد و امن، جامعه موفقی به وجود خواهد آورد.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل اظهار کرد: باید در جمهوری اسلامی ایران، توجه ویژهای به قدرت علم و دانش داشته باشیم و اگر بخواهیم کشور رو به پیشرفت باشد باید تلاش کنیم تا نظام تعلیم و تربیت در اوج بدرخشد.
حجت الاسلام مطهری اصل ادامه داد: هر انسانی علاقهمند به استفاده از احساسات و عاطفه است و در همه ادیان، به کار خیر توجه ویژهای شده است؛ بر اساس فرمایش اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، نیت عمل از خود عمل افضل است چرا که خداوند حین نیت یک ثواب و در حین عمل ثواب دوم را برای فرد لحاظ میکند.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان نیز در این دیدار از برگزاری بیست و ششمین جشنواره خیران مدرسه ساز استان در ۲۶ مهر ماه خبر داد و اظهار کرد: رویکرد اصلی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان و تکمیل طرحهای نیمه تمام خیّرساز است.
فرهاد فرهودی افزود: در سالهای گذشته سرعت مشارکت خیران بیشتر از تزریق اعتبار توسط دولت بود به طوری که در سال ۱۴۰۰ تعداد ۵۱۲ پروژه نیمه تمام در استان وجود داشت که با تلاشهای شبانه روزی، حدود ۳۰۰ طرح تکمیل و به بهره برداری رسیده است و پیش بینی میشود تا در ۲ سال آینده شاهد تکمیل همه طرحهای نیمه تمام آموزشی در استان باشیم.
فرهودی با بیان این که اعتبارات ملی و استانی اداره کل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی سالانه ساخت ۵۰ تا ۶۰ طرح آموزشی را کفاف میدهد گفت: به همت همکارانم در اداره کل نوسازی مدارس استان و مساعدت خیران مدرسه ساز، سالانه حدود ۱۰۰ مدرسه را به اداره کل آموزش و پرورش استان تحویل میدهیم.
وی در رابطه با اقدامات صورت گرفته در استان در رابطه با مدارس کانکسی گفت: در حوزه ساماندهی مدارس کانکسی جزو استانهای پیشرو در کشور هستیم و هدف دولت ساماندهی مدارس کانکسی مستقل بالای ۱۰ نفر در کشور است.
فرهودی بیان کرد: از تعداد ۶۶ مدرسه کانکسی مستقل بالای ۱۰ نفر در استان ۶۳ مدرسه تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان اظهار کرد: در ۶ ماه گذشته ۵۰۰ مدرسه در مناطق مختلف استان به ویژه در مناطق محروم، بهسازی، تعمیر و شاداب سازی شده و اکنون نیز ۳۶۰ مدرسه نیز در حال عملیات است.
وی ادامه داد: در نیمه اول مهر ماه امسال ۶۱ طرح شامل ۳۱۶ کلاس درس با اعتبار پنج هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال که ۳۵ درصد اعتبار آن توسط خیران تامین شده است، به بهره برداری خواهد رسید و امیدواریم تا این عدد در پایان سال به ۱۰۰ پروژه ارتقا یابد.
فرهودی خاطرنشان کرد: مهمترین چالش پیش روی نوسازی مدارس استان وجود ۳۳ درصدی مدارس تخریبی و اشکال در شاخص گزاری تعیین اعتبار برای پروژههای عمرانی آذربایجان شرقی است به طوری که آذربایجان شرقی ۴.۷ جمعیت کشور را شامل میشود ولی بر اساس شاخص گزاریهای سازمان برنامه و بودجه، ۳.۰۳ اعتبار برای استان تخصیص مییابد.
وی افزود: مشکل دیگر در ساخت طرحهای عمرانی، چالش موجود بین شهرداری و آموزش و پرورش است که بر خلاف مصوبات تصویب شده توسط شهید رحمتی _ استاندار وقت آذربایجان شرقی _ شهرداری با دریافت عوارضی گزاف از دستگاه تعلیم و تربیت و خیران، نهضت مدرسه سازی در استان را دچار چالش کرده است.
فرهودی همچنین در رابطه تعهدات خیران در سالهای اخیر اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱، تعهد ۶۴۰ میلیارد تومانی و در سال ۱۴۰۲، تعهد ۹۲۳ میلیارد تومانی خیران را شاهد بودیم که برای اولین بار در تاریخ نوسازی مدارس، در پنج ماهه اول سال امسال، ۶۰ درصد تعهد سال ۱۴۰۲ تحقق یافته و تبدیل به ابنیه شده است.