آذربایجانغربی رتبه چهارم کشور در تولید انگور را دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به آغاز برداشت انگور از باغهای استان گفت: این استان با تولید ۱۹۰ هزار تن انگور رتبه چهارم کشور را در تولید به خود اختصاص داده است.
علی دیانتی افزود: آذربایجانغربی، ۲۲ هزار و ۸۳۲ هکتار باغ انگور دارد که شهرستان ارومیه رتبه نخست سطح زیر کشت را در آذربایجانغربی داراست.
دیانتی اظهار کرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده که بیش از ۳۰ هزار بهره بردار به طور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل آن فعالیت میکنند.
وی گفت: سالانه بیش از ۴۱۰ تُن آبغوره توسط سه واحد صنعتی در استان استحصال میشود که در مصارف خانگی و تهیه سالادها و چاشنی غذاها بهکار میرود، البته بخش عمدهای از آبغوره نیز در استان به روش سنتی خانگی تهیه میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر میشود، اضافه کرد: از کل محصول تولیدی ۶۰ درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فرآوری میشود.