امسال ۵۲ پایگاههای نوآوری و مزراع الگویی برای انتقال و توسعه یافتههای تحقیقاتی در ۲۶ استان دیم خیز کشور ایجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات دیم در مراغه گفت: ایجاد پایگاهها و مزارع نقش مهم dدر معرفی ارقام جدید و توسعه بستههای دانش بنیان موسسه فنی در دیمزارها دارد.
جعفرزاده افزود: در این پایگاهها محصولات زراعی دیم شامل غلات، حبوبات، گیاهان علوفهای و دانههای روغنی با رعایت کامل دستورالعملهای فنی و نظارت محققان موسسه و همکاری بخش اجرا برای افزایش بهره وری تولید در دیمزارها کشت میشود.
وی اضافه کرد: بررسی ارقام موسسه و مسائل به زراعی از جمله تغذیه، محلول پاشی، کنترل علفهای هرز، تراکم کشت و آرایش محصولات تناوبی در این پایگاهها بررسی میشود.
به گفته معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات دیم، آموزش بهره برداران و کارشناسان به ویژه مدیران بهبود تولیدات گیاهی و مسئولان زراعت جهاد کشاورزی استانهای مختلف و شرکتهای خصوصی فعال تولید بذر از اهداف اصلی اجرا این پایگاهها است.
جعفرزاده اضافه کرد: محصولات زراعی دیم در این پایگاهها افزایش عملکرد بیشتری نسبت به مزارع کشاورزان همجوار داشته و این افزایش در غلات بالای ۳۰ درصد است.
وی اختلاف عملکرد محصولات زراعی دیم در پایگاههای نوآوری با مزارع کشاورزان را دررعایت تناوب زراعی، زمان کاشت مطلوب، استفاده از ارقام مناسب، بذر اصلاح شده، تاریخ و عمق کاشت، تراکم بذر مناسب و تغذیه مطلوب در پاییز بیان کرد.