نظارت در مرزهای شرقی، برای جلوگیری از ورود آبله میمونی به کشورتشدید شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس گروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پس از اعلام وجود بیماری آبله میمونی در پاکستان، تشدید مراقبتها در مرزهای کشور به خصوص مرزهای شرقی، در دستور کار قرار گرفته است.
زهرا نهبندانی افزود: در پایگاههای مراقبت بهداشت مرزی که در تمامی مرزهای مجاز کشور اعم از زمینی، هوایی و دریایی وجود دارد، مراقبت بیماریهای واگیر از جمله بیماریهای بثوری تبدار مانند آبله میمونی انجام میشود و پس از اعلام وجود بیماری در پاکستان تشدید مراقبتها در مرزهای کشور در دستور کار قرار گرفته است. نهبندانی گفت:خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد مرز مشترکی با کشور پاکستان ندارد، اما نگرانی ما از ارتباط بین دو کشور پاکستان و افغانستان و امکان ورود ویروس از طریق مرزهای استان است.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مطابق آخرین دستورالعمل مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، چنانچه در هر مرزی مشکوک به ابتلای افراد شویم، مجاز به جلوگیری از ورود فرد به کشور هستیم. وی گفت: تا تاریخ ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ هیچ موردی از آبله میمونی در هیچ دانشگاه علوم پزشکی کشور ثبت نشده و حتی مورد مشکوکی از این بیماری نیز دیده نشده است.
او با تاکید بر اینکه اصلیترین علامت این بیماری، بثورات سخت یا تاول و وزیکولهای پوستی در سرتاسر بدن است، افزود: علائم بالینی آبله میمونی شبیه علائم بیماری آبله است با این تفاوت که از شدت آن کاسته شده است. نهبندانی گفت: ویروس این بیماری یک ویروس دیانایدار (DNA virus)، دو رشتهای و پوششدار است که از خانواده اورتوپاکس ویروسها بوده و این جنس در بیماریهای آبله، آبله گاوی و ویروس مورد استفاده در واکسن آبله یافت میشود.