به کارگیری ارقام و یافتههای موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، عامل افزایش یک میلیون و ۳۰۰ هزار تنی گندم دیم در کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور به مرکزیت مراغه گفت: با بکارگیری ارقام و دستورالعملهای فنی این موسسه در قالب جهش تولید در دیمزارها، تولید گندم دیم در کشور از حدود ۵ میلیون تن در سال گذشته به ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال زراعی افزایش یافته است.
مظفر روستایی افزود: تمامی بذور ارقام استفاده شده و دستورالعملهای جهش تولید در دیمزارها، توسط موسسه دیم تدوین و در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.
وی افزود: کشاورزان با بکارگیری ارقام این موسسه، میانگین تولید را از یک هزار و ۴۳۷ کیلوگرم در هر هکتار به یک هزار و ۷۲۰ کیلوگرم افزایش داده اند.
به گفته رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی در بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اجرا شده است.
وی گفت: با اجرای طرح، جهش تولید در دیمزارهای تولید گندم دیم در کشور، حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.
روستایی افزود: یکی از موثرترین عوامل افزایش تولید، رعایت دستورالعملهای این موسسه و استفاده از ارقام و کود سرک در کشت پاییزه است.
وی در ادامه گفت: تداوم استفاده کشاورزان از دستورالعملهای فنی موسسه تحقیقات در سالهای آینده، عامل افزایش و پایداری تولید در دیمزارها خواهد بود.