برگزار کننده رویداد جایزه ملی فناوری نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه (نکست) گفت: شرکتهای بالغ فناوری کشور تا ۱۰ مهر فرصت دارند تا در جایزه ملی نوآوری کارآفرینان توسعه موسوم به نکست شرکت کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست خبری دومین جایزه ملی نوآوری کارآفرینان سرامد توسعه (نکست) امروز با حضور حسین افشین، معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و شقایق حقجوی جوانمرد، معاون توسعه فناوریهای معاونت علمی و مصلحی، رئیس شهرک تحقیقات علمی و فناوری اصفهان و برگزار کننده رویداد جایزه ملی فناوری نکست برگزار شد.
معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور درباره این رویداد و جایزه ملی گفت: معاونت علمی باید برای استعدادها و شرکتهای مختلف دانش بنیان برنامه داشته باشد، برنامه جایزه ملی فناوری نکست هم برای حمایت از شرکتهای بالغ در حوزه فناوری است، شرکتهایی که توان حرکت به لبه دانش را دارند و شرایطی مانند گردش مالی بیش از ۵ میلیارد تومان در سال و سطح فناوری حداقل TRL۴، وجود حداقل سه محصول با فناوری حداقل TRL۸ و چند ویژگی دیگر دارند.
حسین افشین افزود: من جایزه نکست را نماد اعتماد دولت و صنعت به علم و دانشگاه میدانم، نکته دیگر اینکه بحث تحقیق و توسعه کلید پیشران کشور است و بیانصافی است که دولت انتظار داشته باشد که بخش خصوصی به تنهایی این حوزه را پیش ببرد در نتیجه برای کاهش هزینه و تسهیل امور، دولت باید در کنار این شرکتها باشد که برای این امر، جایزه ملی نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه موسوم به نکست برگزار میشود.
وی برای آمادگی بهتر شرکتهای فناور برای حضور در این جایزه گفت: توصیه میکنم در پایان این دوره از جایزه سرفصلهای جایزه سوم اعلام شود که شرکتها زودتر برای جایزه ملی بعدی آماده شوند.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با اشاره به مشکلات پیش آمده برای اعطای تسهیلات شرکتهای برتر در سال گذشته افزود: برخلاف سال گذشته جایزه نقدی برگزیدگان در روز اختتامیه و برای اعطای تسهیلات شرکتها به سرعت به صندوقهای مربوطه معرفی میشوند.
در این نشست همچنین رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و برگزار کننده رویداد جایزه ملی فناوری نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه (نکست) درباره این رویداد گفت: این رویداد برای شناسایی برنامهها و کارهای بعدی شرکتهای بزرگ فناور است که آن را به مسابقه گذاشتیم، با این هدف بود که این جایزه ملی شکل گرفت. به عبارت دیگر هدف اصلی ما حمایت از شرکتهای بزرگ فناوری برای گسترش سبد محصولات فناورانه این شرکتهاست.
مصلحی درباره محورهای این جایزه ملی افزود: دومین جایزه ملی فناوری نکست در سه محور متفاوت نسبت به سال گذشته برگزار میشود: محور اول، فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته، محور دوم فناوریهای اپتیک کوانتوم و میکروالکترونیک و محور سوم زیست فناوری پزشکی دقیق است که هر یک به زیر شاخههایی تقسیم میشوند.
وی درباره شرکتهای مخاطب رویداد نیز گفت: شرکتهای مخاطب این رویداد شرکتهای بالغ فناوری است که باید شرایط زیر را داشته باشند:
۱- وجود حداقل سه محصول و سطح آمادگی فناوری حداقل TRL۸ در سبد محصولات
۲- فروش حداقل ۵ میلیارد تومان در سال منتهی به فراخوان
۳-دارای ساختار سازمانی مدون و حداقل ۵ نفر نیرو در بخش تحقیق و توسعه
برگزار کننده رویداد جایزه ملی فناوری نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه (نکست) افزود: این شرکتها باید طرحهای خود را با ویژگیهای زیر تا ۱۰ مهر ۱۴۰۳ به دبیر خانه این رویداد به نشانی www.next-prize.ir ارسال کنند: ۱- سطح آمادگی فناوری حداکثر TRL۳؛ ۲-ایدههای با عمق فناوری بالا؛ ۳-استفاده از فناوریهای نوظهور و نوآورانه؛ ۴- وجود بازار برای محصول نهایی
مصلحی در مورد جوایز و زمان برگزاری این رویداد نیز گفت: این رویداد در در تاریخ ۲۸ و ۲۹ آذر ۱۴۰۳ در اصفهان برگزار میشود و به سه برگزیده در هر محور به ترتیب رتبه اول ۵ میلیارد تومان جایزه نقدی و ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات، رتبه دوم ۳ میلیارد تومان جایزه و ۹ میلیارد تومان تسهیلات و رتبه سوم ۲ میلیارد تومان جایزه و ۶ میلیارد تومان تسهیلات اهدا خواهد شد.
وی افزود: به غیر از این موارد از ۱۰ طرح جذاب و نوآورانه برتر دیگر نیز حمایتهایی مانند اعتبارهای تسلیحاتی و معافیتهای مالیاتی و همچنین حمایت سکوهای تامین مالی جمعی انجام خواهد شد.
رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان درباره برنامههای حاشیهای این رویداد گفت: رویداد حاشیهای «کاشتن برای آینده» به منظور آینده سازی حوزه فناوری و همچنین «دریچهای برای آینده» از برنامههای حاشیهای رویداد نکست خواهد بود.
در پایان از اعلان (پوستر) دومین جایزه ملی فناوری نکست هم رونمایی شد.