رییس مجلس کنیا گفت: ۷۰ درصد اشتغال در کنیا در بخش کشاورزی است و طرح های توسعه کشاورزی ما به تراکتور ایرانی نیاز دارد و از طرف های ایرانی می خواهیم در کنیا حضور یابند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در این دیدار با تاکید بر اینکه برای توسعه ارتباطات با کشورهای آفریقایی اولویت ویژه قائل هستیم ، گفت : با توجه به مناسب بودن فضای فعلی توسعه روابط را باید آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه قادریم نیازهای این کشور را در سطح قابل توجهی تامین کنیم ، افزود : ایران همواره در همکاریهای متقابل نفع طرف مقابل را در نظر میگیرد.
شافعی گفت: با وجود این که 70 درصد از جمعیت شاغل در کنیا در بخش کشاورزی است این کشور صنعتیترین کشور شرق آفریقا هم محسوب می شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: زمینه رشد صنعتی در کنیا بالاست و ایران میتواند کمک خوبی بهویژه در صنایع تبدیلی در کنیا داشته باشد و از فناوری بالایی در این باره برخوردار هستیم.
وی گفت: بخش های فنی و مهندسی ایران در کنیا حضور دارد و امکان توسعه بیشتر فعالیت این بخشها در این کشورفراهم است.
شافعی ادامه داد : ایران و کشورهای همسایه آن مصرفکنندگان چای هستند و میتوانیم برای تامین چای حوزه آسیای مرکزی همکاری خوبی با کنیا داشته باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه ساخت تراکتور، سدسازی، ارائه خدمات فنی و مهندسی و راه سازی میتواند از همکاریهای مشترک بین ایران و کنیا باشد گفت: با ایجاد بانک مشترک میتوان مشکلات بانکی را برطرف کرد و خوشبختانه دیپلماسی فعال ایران فضای بین المللی مناسبی را بوجود آورده است.
آقای اکوآ ایتورو در این دیدار افزود: با سرمایه گذاری و تولید تراکتور از سوی ایران در کنیا که از نظر نوع و قیمت ،رقابتی تر از دیگر کشورها و مناسب برای کشاورزی ماست ، درآمد کشاورزان کنیا افزایش می یابد.
وی همچنین خواهان توسعه تجارت دو کشور شد و نقش اتاق بازرگانی ایران را بسیار موثر دانست.
ایتورو افزود : سرمایه گذاران کنیایی در بازار سنگ و چای در ایران سرمایهگذاری کردهاند و بودجههای خاصی برای توسعه روابط جهانی کنیا در نظر قرار گرفته است.
رئیس مجلس کنیا با اشاره به هدف گذاری برای دو رقمی کردن نرخ رشد و توسعه اقتصادی در این کشورگفت: به این هدف از طریق رشد زیرساختها خواهیم رسید و فرصت خوبی برای همکاری با شرکای کشور کنیا فراهم است.
ایتورو افزود: برای اجرای طرح های توسعه ای خود مانند توسعه بنادر به سیمان زیادی نیاز داریم و صادرات سیمان ایران به کنیا می تواند ، افزایش یابد.
وی با اشاره به راه اندازی بانک آسیایی و آفریقایی افزود: مجوزهای تاسیس این بانک گرفته شده است و به زودی راه اندازی میشود.
رشیدعلی، سفیر کنیا در ایران نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه اتاقهای بازرگانی هسته اصلی فعالیتهای تجاری است ، گفت: کنیا بهترین چای و قهوه دنیا را دارد و می توان تسهیلات خوبی برای سرمایهگذاران خارجی بوجود آورد.
وی افزود: ایران می تواند بیشترین نیاز چای خود را از کنیا تامین کند، همچنین کنیا می تواند 20 درصد از نیاز گوشت قرمز ایران را فراهم کند و سرمایه گذاران ایرانی هم می توانند مراکز کشتارگاهی و ذبح حلال را در کنیا تاسیس کنند و گوشت قرمز مورد نیاز را به ایران انتقال دهند ، ما هم تضمین می کنیم که گوشت حلال به ایران بفروشیم.
سفیر کنیا با اشاره به صنعت داروی ایران گفت: ایران جزو بهترینها در این صنعت است و نرخ فروش داروی ایرانی قابل رقابت با سایر کشورهاست.
وی با اشاره به گردشگرپذیری سلامت با ایجاد پرواز مستقیم میان ایران و کنیا گفت : هزینه های پزشکی با وجود پیشرفت ها و خدمات پزشکی در ایران بسیار ارزان است و با ایجاد این خط پروازی ، گردشگران سلامت می توانند برای درمان به ایران مراجعه کنند.
سفیر کنیا افزود : برای گردشگران و سرمایهگذاران ایرانی به محض ورود به کنیا در فرودگاه ، ویزا صادر شود.