رئیس پژوهشکده باقرالعلوم گفت: گروه مطالعات تاریخ فرهنگی ما که گروهی تازه تاسیس است تولید کتابهایی با موضوع «فرهنگ عمومی» را در اولویت خود قرار داده است.
آقای علی موسوی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این گروه قصد دارد تاریخ فرهنگ عمومی را در قبل و بعد از انقلاب و مبتنی بر نشریات مطالعه کند و نتایج را در قالب کتاب به چاپ برساند.
وی گفت: اولین اثری که در این حوزه کار کردیم کتاب «آن صخره مرجانی» نام دارد که تحولات حجاب را به عنوان یک موضوع مورد مناقشه دستمایه کار قرار داد.
آقای موسوی گفت: این تحولات در مجله زن روز بررسی شد و پژوهشها با اسناد موجود در خود این نشریه به این نتیجه رسید که موضوع بی حجابی که در نشریه زن روز تبلیغ میشد مورد مخالفت خانوادههای ایرانی بود.
رئیس پژوهشکده باقرالعلوم افزود: پدیده زن انقلابی موضوع دیگری بود که بعد از تحقیقات در خصوص مجله زن روز به دست آمد.
وی گفت: زن انقلابی در این نشریه این طور خودش را بروز داده است که خوانندگان با ارسال نامه به مجله، نسبت به موضوع کشف حجاب واکنش نشان میدادند. همچنین شهید مطهری نیز با ارسال مقالات و نامههایی استدلالهای دینی مختلفی را در خصوص مسائل خانواده در نشریه مطرح میکرد.
آقای موسوی افزود: ما با این تحقیقات به این نتیجه رسیدیم که انقلاب اسلامی به معنای فرهنگی آن در قبل از پیروزی انقلاب رقم خورد است و زنان انقلابی نقش مهمی در پیروزی اهداف اسلامی این حرکت مردمی و خود جوش در بهمن ۵۷ داشتند.
رئیس پژوهشکده باقرالعلوم در خصوص سابقه این موسسه تحقیقاتی گفت: دانشکده باقرالعلوم در دهه شصت در خصوص موسوعههای حدیثی، سوگنامههای معصومین (ع) و اهل بیت (س) و کتابهای زندگینامه تولیدات فراوانی داشته است.