حضور ایران در نمایشگاه کتاب بغداد و پویش ملی کتابخوانی از مهمترین رویدادهای این هفته در حوزه کتاب بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مهمترین خبرهای فرهنگی این هفته از «حضور ایران در نمایشگاه کتاب بغداد» تا «تشکیل ستاد پیگیری حال استاد بهمنی» بود که به آن میپردازیم.
*****
اولین خبر بسته کتاب این هفته حضور ایران در نمایشگاه کتاب بغداد بود.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران از پنجمین حضور ایران در نمایشگاه بغداد خبر داد و گفت: طی این سالها، حضور در بازار عراق برای ناشران ایرانی پُربازده بوده است.
علی رمضانی عنوان کرد: امسال ایران با غرفهای به مساحت ۳۶ مترمربع و عرضه ۷۰۰ عنوان کتاب عربی از ۲۰ ناشر ایرانی در موضوعات ایرانشناسی، زبان فارسی، کودک و نوجوان، فلسفه، دین، اخلاق و ادبیات پایداری در نمایشگاه حضور دارد.
*****
خبر بعدی به ترویج فرهنگ کتابخوانی اختصاص دارد.
پویش ملی کتابخوانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با عنوان «یک کتاب مهمان ما» آغاز شد.
این پویش از اول شهریور تا ۱۵ آبان ۱۴۰۳ در بستر برنامه کاربردی (ماهک) برگزار خواهد شد.
علاقهمندان در گروههای سنی ۶ سال یا پایینتر، ۷، ۸ و ۹ سال و ۱۰ سال و بالاتر میتوانند با «تولید پادکست با موضوع گلستان سعدی و کتابهای کانون پرورش فکری»، «خوانش گلستان سعدی و ارسال فایل صوتی» و «عکس سلفی با یکی از کتابهای کانون و کتابخانه خانگی» در این رویداد شرکت کنند.
******
و خبری از هنرمندان.
ششمین دوسالانه بینالمللی کارتون کتاب تا ۱۰ شهریور تمدید شد.
تاکنون هنرمندانی از بیش از ۷۰ کشور آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردهاند.
این دوره از جشنواره با محور موضوعات «کتاب، کودک و خانواده»، «کتاب، فراغت، نشاط و آرامش»، «کتاب، عصر دیجیتال و هوش مصنوعی»، «کتاب، کتابخانه و کسبوکار»، «کتاب، کتابخانه و پاتوق فرهنگی و اجتماعی»، «کتاب، کتابخانه و رویدادهای مهم اجتماعی» برگزار میشود و «کتاب، فلسطین و مقاومت غزه» برگزار شده است.
علاقهمندان میتوانند در دو بخش حرفهای و مبتدی، به ارسال اثر بپردازند.
******
خبر دیگر انتشار کتاب «آداب خوشنویسی» است.
این کتاب با آثار کمتر دیده شده استاد علی راهجیری، منتشر شده است و شامل آموزشهای خوشنویسی است.
این کتاب میتواند زمینهای برای راه اندازی رشته خوشنویسی در دانشگاهها باشد. رشتهای که از ابتداییترین مقاطع آموزشی تا مقاطع پسا دکترا پوشش میدهد.
انجمن خوشنویسان تهران هفته بعد در روزهای چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه آزمونی را برگزار میکند که همه افراد بدون این که عضویت داشته باشند میتوانند سطح آموزشی خود را بسنجند و مدرک رسمی بگیرند.
******
هفدهمین دوره جایزه ادبی «جلال آلاحمد» از دیگر فراخوانهای این هفته بود.
این رویداد از نویسندگان، پژوهشگران، پدیدآورندگان و ناشران دعوت کرده است تا آثار خود را در چهار گروه «داستان بلند و رمان»، «مجموعه داستان کوتاه»، «نقد ادبی» و «مستندنگاری» به این دبیرخانه ارسال کنند.
علاقهمندان به شرکت در این جایزه ادبی میتوانند پس از تکمیل نسخه فیزیکی کاربرگ که در نشانی jalal.ketab.ir قابل دسترسی است، چهار نسخه از آثار خود را تا پانزدهم مهرماه ۱۴۰۳ به دبیرخانه جایزه ادبی جلال آلاحمد به نشانی تهران، خیابان برادران مظفر جنوبی، کوچه خواجهنصیر، پلاک ۲، ساختمان سرای اهل قلم، طبقه ۴، کدپستی ۱۳۱۵۷۷۳۴۱۱ ارسال کنند.
******
و آخرین خبر این هفته تشکیل ستاد پیگیری حال استاد بهمنی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود
همزمان با گذشت یک هفته از ضایعه مغزی استاد محمدعلی بهمنی با تاکید آقای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسه پیگیری روند درمانی و تکریم این شاعر پیشکسوت برگزار شد.
محمدعلی بهمنی، غزل سرای کشورمان در اواخر دچار عارضه مغزی شد و اکنون در کمای عمیق به سر میبرد.
به گفته پروانه میرعلی، همسر استاد بهمنی، او هماکنون با دستگاه تنفس میکند.