برای خرید توافقی کشمش از کشاورزان خلیل آبادبرنامهریزیشده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد با اشاره به اینکه قطعی برق، خشکسالی، سرمازدگی، طوفان و تگرگ میلیاردها تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرده و فعالان این بخش توانی برای فعالیت ندارند، گفت: در این میان نخرید محصولات آنها معضلی مضاعف به کشاورزان وارد میکند.
محمود شبان افزود: از این رو با رایزنیها و مکاتبات انجام شده ۵۰ میلیارد تومان برای انجام خرید توافقی کشمش از کشاورزان به شبکه تعاون روستایی تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر، دلالان و واسطهها خریدار کشمش کشاورزان خلیلآبادی هستندافزود: اغلب کشاورزان بدون آنکه پولی بگیرند کشمش خود را به آنان میفروشند و دلالان مدتدار از کشاورز کشمش میخرند.
شبان از کشاورزان خواست برای فروش کشمش تولیدی خود عجله نکنند و کشمش تولیدیشان را به صادرکنندگان اصلی، بدون واسطه و دلال عرضه کنند.
وی گفت: امیدواریم با جذب اعتبار و انجام خرید توافقی کشمش، بازار این محصول شرایط بهتری پیدا کند و قیمت آن به قیمت واقعی نزدیکتر شود.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد افزود: تعیین قیمت برای انجام خرید توافقی کشمش، بر اساس برآورد قیمت تمام شده با در نظر گرفتن سود متعارف برای کشاورز صورت میگیرد که سال گذشته به ازای هر کیلو کشمش برآورد قیمت ۸۰ هزار تومان بود و جعبههای سه کیلویی از قرار هر جعبه ۲۴۰ هزار تومان عرضه شد.
وی با اشاره به اینکه از هر ۵ کیلو انگور، یک کیلوگرم کشمش به دست میآید، گفت: قیمت کشمش زیر قیمت تمام شده برای کشاورز هست که خوشایند کشاورزان و بخش کشاورزی نیست و باید قیمت این محصول بالاتر باشد.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد افزود: این شهرستان قطب تولید انگور در استان خراسان رضوی است که به دلیل قطعی چاه موتورهای کشاورزی که امسال هر روز اتفاق افتاد شاهد کاهش محصول باغات انگور شهرستان هستیم.
وی با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی تولید انگور در خلیلآباد ابراز کرد: ۳۰ درصد کاهش این محصول در شهرستان مربوط به قطعی برق و الباقی مربوط به وقوع حوادث طبیعی از جمله تگرگ، طوفان و سرمازدگی است.
شبان گفت: پارسال میزان خسارتهای وارده به بخش کشاورزی ۸۵۰ میلیارد تومان بود و امسال این خسارتها به هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان رسیده که امیدواریم با تدابیری در کلان کشور، بتوانیم خسارتهای وارده به بخش کشاورزی شهرستان را کاهش دهیم.